Σε περίπου πέντε χρόνια από σήμερα το μακιγιάζ του μέλλοντος θα μπορεί να αποτελεί πραγματικότητα, αναφέρουν οι ειδικοί της βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας Futurizon, με έδρα το Κέιμπριτζ. Χάρη σε «έξυπνα» υλικά, τα νέα προϊόντα θα μπορούν να τοποθετούνται στο πρόσωπο σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, αλλά και να «αναδιοργανώνονται» στο πάτημα ενός κουμπιού, προσφέροντας στις γυναίκες ένα νέο λουκ κατά τη διάρκεια της ημέρας.
Ακόμη και ο βραχνάς του παραφουσκωμένου νεσεσέρ πρόκειται να αλλάξει, προσθέτουν, καθώς δεν θα υπάρχει ανάγκη για την αγορά διαφορετικών αποχρώσεων. Μια σκιά ή μία πούδρα θα είναι αρκετή, καθώς θα αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια ευαίσθητα στο ηλεκτρικό φορτίο, με τη βοήθεια του οποίου θα μπορούν να αλλάζουν χρώμα και να προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εμφάνισης.
Και για τους πιο προχωρημένους, οι ειδικοί αναφέρουν ότι οι γυναίκες θα μπορούν να υποβάλλονται σε «τατουάζ» αόρατων ηλεκτρονικών περιθωρίων στο πρόσωπό τους προκειμένου τα «έξυπνα» σωματίδια να είναι σε θέση να βρίσκουν μόνα τους τον δρόμο, π.χ. στα χείλη, στα μάτια, στα μάγουλα, και το μακιγιάζ να μένει σταθερό και αναλλοίωτο χωρίς μουτζούρες.
Ιπτάμενο μπονζάι!
Μια σειρά από ιπτάμενα μικρά φυτά στη λογική των ιαπωνικών μπονζάι δημιούργησε η εταιρεία Ηoshinchu. Το μυστικό των λεγόμενων Air Bonsai κρύβεται στο μαγνητικό μέρος που ενσωματώνεται στο κάτω μέρος των δενδρυλλίων. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται μια μαγνητική βάση. Τα δύο μέρη απωθούνται μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δίνουν την εντύπωση ότι το φυτό ίπταται. Η εταιρεία μάλιστα βάφτισε τα φυτά που θυμίζουν ιπτάμενες μπαλίτσες «μικρά αστέρια» και το κάτω μέρος «ενεργειακή βάση». Τα μικρά αστέρια έχουν διάμετρο 6 εκ. και δεν ζυγίζουν πάνω από 250 γρ., ενώ η βάση διαθέτει έναν μηχανισμό περιστροφής και καλώδιο ώστε να μπαίνει στην πρίζα. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα την περιστροφή του αιωρούμενου μπονζάι, δημιουργώντας ένα ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
Ξυπνητήρι-χαλάκι


Το «πάτα μία το ξυπνητήρι» αποκτάει νέα, κυριολεκτική έννοια χάρη στο Ruggie: ένα ξυπνητήρι υπό μορφή μικρού χαλιού, για το σβήσιμο του οποίου ο κάτοχός του οφείλει να σηκωθεί από το κρεβάτι και να το πατήσει με τα πόδια του για τρία δευτερόλεπτα.

Το «έξυπνο» χαλάκι-ρολόι αποτελείται από μαλακό αφρό μνήμης (memory foam). Χάρη στους ενσωματωμένους αισθητήρες πίεσης που διαθέτει, είναι σχεδιασμένο για να σβήνει μόνο στο πάτημά του. Το Ruggie διαθέτει –μεταξύ άλλων –οθόνη LED, ενώ αναπαράγει αστείους ήχους με στόχο ένα ευχάριστο πρωινό ξύπνημα –όσο βάρβαρο και αν φαντάζει στα μάτια των αιώνιων χουζούρηδων. Στην παρούσα φάση το ξυπνητήρι… όρθιας αφύπνισης αναζητεί υποστηρικτές μέσω Kickstarter, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα προπαραγγελίας του έναντι 55 ευρώ (στη μισή σχεδόν από την κανονική του τιμή).

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ