• Αναζήτηση
 • offstage

  Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει αφενός απερίσπαστη,

  Φρούδες αποδείχθηκαν οι ελπίδες για μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει αφενός απερίσπαστη, αφετέρου με ενδιαφέρον περιεχόμενο. Από τη στιγμή της επαναλειτουργίας της η ΕΡΤ χάνει τα στοιχήματα το ένα μετά το άλλο.
  Στον τομέα της ενημέρωσης οι εκπομπές και τα δελτία είναι πολύ κατώτερα των προσδοκιών, δίχως στόχο, δίχως σαφές περιεχόμενο. Σαν να τοποθετήθηκαν κάποιοι δημοσιογράφοι σε ρόλο παρουσιαστή και να τρέχει από δίπλα το περιεχόμενο. Αξέχαστο θα μείνει φυσικά το περιστατικό με τους δημοσιογράφους που διάβαζαν στον αέρα εφημερίδες τριών ημερών ενώ μόνο δυσάρεστο μπορεί να χαρακτηριστεί το περιστατικό με την Αντριάννα Παρασκευοπούλου που είδε το φως της δημοσιότητας με ανταλλαγή ανακοινώσεων εκατέρωθεν. Το ίδιο ισχύει και για το δελτίο ειδήσεων. Καμία σχέση δεν έχει το δελτίο που παρουσιάζεται με αυτό που χαρακτήριζε την ενημέρωση της δημόσιας τηλεόρασης. Αποτέλεσμα όλου αυτού, η πολύ χαμηλή τηλεθέαση και η απομάκρυνση παραδοσιακών κοινωνικών ομάδων (ηλικίες 45 και άνω, ανωτέρου μορφωτικού επιπέδου κ.ά.) από το σύνολο του σκληρού πυρήνα του κοινού του.
  Σε επίπεδο περιεχομένου προγράμματος η πρόοδος που έχει επιτελεστεί είναι από μέτρια ως κακή. Ελάχιστες ξένες σειρές, ομολογουμένως καλές, οι οποίες ουκ ολίγες φορές έπεσαν θύμα του κακού προγραμματισμού ή της παντελούς έλλειψής του. Αρκετές οι καταγγελίες των τηλεθεατών ότι κάποιες  Κυριακές όπου προέκυψαν αλλαγές στις ώρες προβολής των σειρών λόγω πολιτικών ομιλιών δεν υπήρξε ενημέρωση ούτε αποκατάσταση.
  Κατά τα άλλα, περιμένουμε εδώ και μήνες να στηθεί πρόγραμμα. Και όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να βγουν μπροστά με επιχείρημα ότι είναι προτιμότερο να βλέπεις τους «θησαυρούς του παρελθόντος από τα σκουπίδια του παρόντος» τόσο πιο δύσκολο είναι να πεισθούμε. Το να λειτουργεί ένα κανάλι με πρόγραμμα το οποίο αποτελείται από επαναλήψεις είναι ένδειξη παρακμής και προγονολατρίας. Ακόμη και για τον εορτασμό των 50 χρόνων από την πρώτη εκπομπή η δημόσια τηλεόραση αποφάσισε να κάνει αφιέρωμα στο οποίο προέβαλλε το πρώτο ή το τελευταίο επεισόδιο κάποιων πολύ παλιών και εξαιρετικών σειρών. Τι νόημα έχει αυτό;
  Και φτάνουμε στη Γιουροβίζιον. Τον μόνιμο νταλκά κάθε προέδρου της ΕΡΤ. Ο κ. Τσακνής ανακοίνωσε ότι εφέτος δεν θα γίνει διαγωνισμός για να επιλεγεί το τραγούδι αλλά θα γίνει απευθείας ανάθεση. Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα δήλωσε «θα συμμετάσχουμε με ένα αισιόδοξο κομμάτι, αλλά με ελληνική μελωδία και στίχο και θα μιλήσουμε για όσα ζει ο ελληνικός λαός με τα σκληρά οικονομικά μέτρα και για τον αγώνα των προσφύγων». Γιατί, ως γνωστόν, η Γιουροβίζιον ήταν πάντα το κατάλληλο μέρος για να δοθούν τα κατάλληλα μηνύματα! Αλίμονο! Τώρα λοιπόν αποφασίσαμε ότι δεν πρόκειται για «πανηγυράκι», για «ευρωπαϊκό πάρτι», αλλά για σχολείο πολιτισμού. Υποθέτω ότι με αυτά που ακούμε, πρόεδρε, γάντι πηγαίνει το «Alcohol is free». Λάθος χρονιά το στείλαμε. 

  ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

  Γνώμες
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Η ζωή σε ένα private jet… Ο μεγαλοβιομήχανος, χρυσός κληρονόμος Φίφης Δελμούζος-Κασσανδρής τίναξε βαριεστημένα τη στάχτη του πούρου του. Ρούφηξε μια γουλιά από το τσάι... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk