Η μέρα ήταν κουραστική και η διαδρομή μέχρι το σπίτι φαντάζει ατελείωτη. Τα βλέφαρα βαραίνουν, κλείνουν. Ολα μοιάζουν ιδανικά για έναν σύντομο υπνάκο, εκτός από τον κίνδυνο του να χάσει κανείς τη στάση στην οποία πρέπει να κατεβεί. Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει η πρωτότυπη ελληνική εφαρμογή Tripsleep, η οποία γνωρίζει τον προορισμό του χρήστη και ακολουθώντας την πορεία του αναλαμβάνει την έγκαιρη αφύπνισή του ώστε να κατέβει π.χ. από το τρένο, το λεωφορείο, το τραμ και το μετρό την κατάλληλη στιγμή. Κουβαλώντας στο ιστορικό της ήδη μια σειρά από σπουδαίες ελληνικές αλλά και πανευρωπαϊκές διακρίσεις, η παράλληλα εύχρηστη εφαρμογή υπόσχεται ακόμη πιο άνετες καθημερινές μετακινήσεις. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ενεργοποιήσει το GPS της συσκευής του, να εισαγάγει τον επιθυμητό προορισμό, να χαλαρώσει και να απολαύσει τη διαδρομή, καθώς όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Tripsleep. Το έξυπνο app είναι διαθέσιμο για δωρεάν εγκατάσταση τόσο για συσκευές iOS όσο και για Android.
Καροτσάκι hands-free
Για τις μαμάδες που επιθυμούν να βρουν γρήγορα τη φόρμα τους, πλέον υπάρχει ένα καροτσάκι που υπόσχεται να μη βγουν ποτέ εκτός προγράμματος σωματικής άσκησης. Το Smartbe αποτελεί το πρώτο hands-free καροτσάκι του είδους, ικανό να «ανεβαίνει» μόνο του τις ανηφόρες και να ακολουθεί τον βηματισμό της μαμάς ή του μπαμπά τσουλώντας πάντα μπροστά τους. Το μυστικό κρύβεται στους ενσωματωμένους αισθητήρες σε συνδυασμό με έναν κινητήρα, που επιτρέπουν στο καρότσι να ακολουθεί τις κινήσεις των κηδεμόνων αλλά και την αποφυγή εμποδίων στον δρόμο. Το καρότσι από το μέλλον συνδέεται με smartphones, ενώ διαθέτει ακόμη σύστημα νανουρίσματος του μωρού με τη βοήθεια ελαφρών δονήσεων και ελεγχόμενης θέρμανσης τόσο του μωρού όσο και του μπιμπερό. «Γνωρίζω πόσο δύσκολο είναι το να σπρώχνεις ένα κοινό καρότσι στο χιόνι του Μανχάταν ή στους λόφους του Σαν Φρανσκίσκο, ή ενόσω κάνεις τζόγκινγκ στη ζέστη και στην υγρασία του Μαϊάμι» αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος της ομώνυμης εταιρείας Γκιγέρμο Μόρο. «Σχεδιάσαμε λοιπόν ένα καροτσάκι που να ενσωματώνει τεχνολογίες που θα επιτρέπουν σε γονείς και παιδιά να απολαμβάνουν ακόμη περισσότερο την εμπειρία μιας βόλτας».
Κλικ και εκτύπωση


Μια νότα γλυκιάς νοσταλγίας από τη χρυσή εποχή της φωτογραφίας και μια νέα διάσταση στην έννοια του photo sharing φέρνει η Polaroid. Με τη νέα φωτογραφική της μηχανή Snap+, η οποία παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης CES 2016 του Λας Βέγκας, η αμερικανική εταιρεία υπόσχεται την αποτύπωση πολύτιμων στιγμών στο χαρτί –κάτι που πραγματικά μας έχει λείψει τελευταία -, χάρη στoν ενσωματωμένο εκτυπωτή άνευ μελάνης τεχνολογίας Zink Zero Ink Printing (με τη συνδρομή ειδικού χαρτιού). Με τη βοήθεια της συνοδευτικής εφαρμογής της και της τεχνολογίας Bluetooth, η Polaroid Snap+ με οθόνη αφής LCD 3,5 ιντσών και ανάλυση 13ΜΡ συνδέεται εύκολα και γρήγορα με smartphones και tablets για την εκτύπωση φωτογραφιών που βρίσκονται αποθηκευμένες στις συγκεκριμένες συσκευές. Την ανανεωμένη σειρά της Polaroid έρχονται να συμπληρώσουν οι «δικτυωμένες» lifestyle action cams με μορφή κύβου, Cube –με ανάλυση 6MP –και Cube+ –με ανάλυση 8ΜΡ –προικισμένες με Wi-Fi. Οι «έξυπνοι» κύβοι της Polaroid αναμένονται στη χώρα μας τον ερχόμενο Απρίλιο, ενώ η Snap+ πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.

Wove: εξυπνάδα στον καρπό!
Ενα εύκαμπτο «έξυπνο» βραχιόλι το οποίο αγκαλιάζει το χέρι του κατόχου του ενώ παράλληλα του ανοίγει ένα «παράθυρο» στον κόσμο των social media και των ψηφιακών ενημερώσεων είναι το Wove της εταιρείας Polyera. Το Wove, το επικοινωνιακό βραχιόλι του μέλλοντος, καλύπτεται από την εξωτερική του πλευρά από μια οθόνη ηλεκτρονικής μελάνης, γεγονός που εξοικονομεί πολύτιμη ενέργεια. Πέρα από ενημερώσεις γύρω από την ώρα, τον καιρό, την ηλεκτρονική αλληλογραφία, τα social media κ.ά., το βραχιόλι είναι σε θέση να προβάλλει σχέδια και μοτίβα που να κολακεύουν το στυλ του κατόχου του. Η εταιρεία στοχεύει στην ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών που θα μπορούσαν να απογειώσουν το έξυπνο βραχιόλι της, ενώ στα άμεσα σχέδιά της είναι η αντικατάσταση της οθόνης E-ink με έγχρωμη οθόνη τύπου OLED. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της, το Wove θα μπορούσε να κυκλοφορήσει εντός του 2016.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ