• Αναζήτηση

Αποκαλυπτήρια για τον τιτάνα της Γης

Σε λίγες μέρες ο διάσημος δημοσιογράφος και οικολόγος Ντέιβιντ Ατένμπορο, τα ντοκιμαντέρ του οποίου έχουν γράψει ιστορία, θα παρουσιάσει στο BBC μια εκπομπή στην οποία θα κάνει τα αποκαλυπτήρια ενός άγνωστου είδους Τιτανόσαυρου. Μετά από την τριετή έρευνα των ειδικών διαπιστώθηκε ότι αυτό το άγνωστο είδος Τιτανόσαυρου είχε μήκος 37 μέτρα και βάρος 70 τόνους! Είναι το μεγαλύτερο ον που εμφανίστηκε ποτέ στην Γη.

Οι Τιτανόσαυροι ήταν ένα φυτοφάγο είδος δεινοσαύρων τα πρώτα απολιθώματα των οποίων εντοπίστηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα. Από τότε μέχρι και πολύ πρόσφατα είχαν εντοπιστεί αρκετά ευρήματα που έδειχναν ότι οι Τιτανόσαυροι είχαν μήκος 9-12 μέτρα και βάρος 13 τόνων. Ομως το 2014 εντοπίστηκαν στην Αργεντινή τα απολιθώματα ενός άγνωστου μέχρι σήμερα είδους Τιτανόσαυρου. Σε λίγες μέρες ο διάσημος δημοσιογράφος και οικολόγος Ντέιβιντ Ατένμπορο, τα ντοκιμαντέρ του οποίου έχουν γράψει ιστορία, θα παρουσιάσει στο BBC μια εκπομπή στην οποία θα κάνει τα αποκαλυπτήρια αυτού του άγνωστου Τιτανόσαυρου.

Μετά από την τριετή έρευνα των ειδικών διαπιστώθηκε ότι αυτό το άγνωστο είδος Τιτανόσαυρου είχε μήκος 37 μέτρα και βάρος 70 τόνους! Αυτός ο Τιτανόσαυρος που δεν έχει λάβει ακόμη μια επιστημονική ονομασία είναι το μεγαλύτερο ον που πάτησε το πόδι του στην Γη. Ζούσε πριν από περίπου 102 εκ. έτη και ήταν περίπου 10% μεγαλύτερος από τους μεγάλους Αργεντινόσαυρους που κρατούσαν μέχρι τώρα το σχετικό ρεκόρ μεγέθους.

Science
Σίβυλλα
Helios Kiosk