«Το ΤΑΙΠΕΔ πρέπει να αποδεσμεύσει τον περιβάλλοντα χώρο του ΣΕΦ» επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης κατά τη συνάντηση που είχε με την Διοίκηση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά (ΕΠΣΠ) και τον Δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση ιδιαίτερα συζητήθηκε το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου της ΕΠΣΠ, στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), που εκκρεμεί εδώ και μια πενταετία παρότι είναι απολύτως αναγκαίο καθώς καλύπτει τις ανάγκες αθλητών από 8 ερασιτεχνικά σωματεία του Πειραιά.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά ενημέρωσε την ΕΠΣΠ ότι η Περιφέρεια Αττικής θα προχωρήσει σε αναμόρφωση του προϋπολογισμού της, ώστε να αυξηθεί το κονδύλι για την ανακατασκευή του συγκεκριμένου γηπέδου σε 680.000 ευρώ από 350.000 ευρώ και να υλοποιηθεί το έργο από την Π.Ε. Πειραιά.
Επίσης, οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πειραιά εξετάζουν το θέμα της κατασκευής σταδίου Κλασσικού Αθλητισμού, στον ίδιο χώρο και προετοιμάζουν τη Προγραμματική Σύμβαση που θα συνάψει η Περιφέρεια Αττικής με τη διοίκηση του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, για να υλοποιηθεί το έργο του καθαρισμού και της ανακατασκευής του περιβάλλοντος χώρου του ΣΕΦ, προϋπολογισμού 210.000 ευρώ, «ώστε να καταστεί και πάλι ασφαλής και επισκέψιμος για τους περίοικους και όχι μόνο».

Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Γαβρίλης δήλωσε ότι: «Το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να επιστρέψει τον περιβάλλοντα χώρο στο ΣΕΦ ώστε να γίνουν όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις και να διατεθεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνο. Με αφορμή, μάλιστα, πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στ. Πιτσιόρλα πρέπει να γίνει σαφές ότι η λύση στα προβλήματα δεν είναι η εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της ιδιωτικοποίηση των πάντων καθώς η κρατικοδιαίτη επιχειρηματικότητα και η ολιγοπωλιακή αγορά προμηθειών και έργων, μας έφεραν ως εδώ.»
Και πρόσθεσε ότι: «Δεν αποτελεί λύση να αλλάξει ο διαχειριστής και να προσπαθήσει το ΤΑΙΠΕΔ να ξανακάνει διαγωνισμό πώλησης μετά την πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Γι’ αυτό το λόγο, η Αυτοδίοικηση και οι φορείς της περιοχής διεκδικούν την αποδέσμευση του χώρου από το ΤΑΙΠΕΔ και την αξιοποίησή του για νέες αθλητικές εγκαταστάσεις εξασφαλίζοντας την λειτουργική βιωσιμότητά του».