Να μην ξαναζήσουμε το 2016 ένα δεύτερο 2015!

Η χρονιά που απέρχεται απεδείχθη από τις πλέον προβληματικές των τελευταίων ετών.

Να μην ξαναζήσουμε το 2016 ένα δεύτερο 2015! | tovima.gr

Η χρονιά που απέρχεται απεδείχθη από τις πλέον προβληματικές των τελευταίων ετών.

Από την αυγή της επιφύλαξε στους Έλληνες αναστατώσεις μεγάλες και μετέφερε αλλεπάλληλα κύματα ανασφάλειας.
Οι κρίσεις διαδέχονταν η μία την άλλη,η χώρα πήγε και ήρθε δύο τρεις φορές για να απειληθεί ευθέως το καλοκαίρι με αποβολή από την ευρωζώνη.
Διασώθηκε την τελευταία στιγμή έπειτα από ένα επώδυνο συμβιβασμό, ο οποίος έβαλε τη σφραγίδα του το 2015 στην οικονομική και κοινωνική ζωή.
Κοινή είναι η πεποίθηση των Ελλήνων πολιτών ότι το 2015 ήταν δυστυχές έτος, πλήρες βαρών, φόρων και παράτασης των επαχθών μνημονίων.
Το ερώτημα που πλανάται πάνω από τη χώρα είναι αν ο ερχομός του 2016 θα σηματοδοτήσει την έναρξη μιας περιόδου σταθερότητας και προόδου ή θα διατηρήσει την κακή παράδοση του 2015, φέρνοντάς την και πάλι στο χείλος του γκρεμού;
Ελπίδα και ευχή όλων είναι προφανώς να ξεπεράσει η χώρα οριστικά και αμετάκλητα τη μακρά κρίση που την καταδιώκει, επιτυγχάνοντας επιτέλους πεδία οικονομικής σταθερότητας, προόδου και ανάπτυξης.
Η ευθύνη ωστόσο ανήκει πλέον αποκλειστικά στον κ.Τσίπρα. Δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες, ούτε αναγνώριση ελαφρυντικών.
Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του έχουν πια τις εμπειρίες, γνωρίζουν πως παίζεται το παιγνίδι στην Ευρώπη, φέρουν πλήρη την ευθύνη και ιδιοκτησία της συμφωνίας διάσωσης, δεν μπορούν να επικαλεσθούν άγνοια ή παραπλάνηση.
Είναι μεγάλα παιδιά, οικειοθελώς ανέλαβαν την αποστολή, την εξέθεσαν στον ελληνικό λαό, έλαβαν ψήφο εφαρμογής και έχουν πλέον υποχρέωση να την εκτελέσουν στο ακέραιο, χωρίς μουρμουρητά και κλάψες.
Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει με ασφάλεια αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει τη χώρα από την κρίση, όπως υπόσχεται.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι πολίτες δεν θέλουν να ξαναζήσουν όσα έζησαν το 2015.
ΤΟ ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk