Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας

Η αφύπνιση της κομματικής και εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας ,στις δεδομένες συνθήκες

Το στοίχημα της Νέας Δημοκρατίας | tovima.gr
Η αφύπνιση της κομματικής και εκλογικής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, στις δεδομένες συνθήκες, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη που θα επιδράσει ευρύτερα τις πολιτικές εξελίξεις.Όχι μόνο γιατί τα μέλη και οι ψηφοφόροι μιας ιστορικής παράταξης αποφάσισαν να πάρουν την τύχη στα χέρια τους, αλλά γιατί κλείνει ένας κύκλος εσωστρέφειας και αντιφατικής αντιπολιτευτικής τακτικής.

Παρά τις αμφισβητήσεις που υπήρχαν για την αποτελεσματικότητα μιας τόσο ανοικτής διαδικασίας, το αποτέλεσμα τελικά δικαιώνει αυτή την επιλογή. Σε μια περίοδο όπου όλες οι έρευνες καταγράφουν την έντονη δυσαρέσκεια των πολιτών, την τάση απομάκρυνσης και αποστράτευσης από τα κόμματα και την πολιτική γενικότερα, το γεγονός ότι 400.000 πολίτες άφησαν τον καναπέ και στήθηκαν στις ουρές για να ψηφίσουν αυτόν που θεωρούσαν ως καλύτερο για την παράταξη τους, είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό.

Την αγωνία και την ενεργητικότητα που επέδειξαν τα μέλη και οι οπαδοί της ΝΔ οφείλουν τώρα να τη διαχειριστούν οι δύο υποψήφιοι ηγέτες της. Η αξιωματική αντιπολίτευση χρειάζεται αφενός να ανανεώσει το πολιτικό και ιδεολογικό της οπλοστάσιο και αφετέρου να απαλλαγεί από τα βαρίδια και τις παθογένειες που την εμπόδιζαν να επιτελέσει το ρόλο της .
Είναι κάτι παραπάνω από σαφές ότι όλα τα κόμματα που κλήθηκαν να διαχειριστούν την κρίση, τραυματίστηκαν βαρύτατα από τα λάθη, την ατολμία,την έλλειψη προσαρμογής στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα. Εξίσου σαφές είναι ότι η κοινωνία και οι πολίτες απαιτούν την ανανέωση τους, τόσο σε ιδέες και πολιτικές, όσο και σε πρόσωπα.
Οι δύο υποψήφιοι αρχηγοί της ΝΔ έχουν την ευκαιρία και τη δυνατότητα μέχρι τις 10 Ιανουαρίου να αποδείξουν ότι μπορούν να διαχειριστούν με τον καλύτερο τρόπο, την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων τους. Με ανοικτό διάλογο με επιχειρήματα, με συγκεκριμένες θέσεις για τα προβλήματα της χώρας να πείσουν ότι μπορούν να ξαναδώσουν την ελπίδα σε όσους τους εμπιστεύθηκαν. Είναι στο χέρι τους, μακριά από τα συνήθη κομματικά μαγειρεία, να πείσουν ότι μπορούν να είναι οι ηγέτες που χρειάζεται τόσο η παράταξη τους, όσο και η χώρα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk