Βουλή: Μετωπική επίθεση Γεωργιάδη κατά Φλαμπουράρη

Μετωπική επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη εξαπέλυσε στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση της συμμετοχής του πρώτου σε τεχνική εταιρεία που υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκ. ευρώ.

Μετωπική επίθεση κατά του υπουργού Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη εξαπέλυσε στην Βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Αδ. Γεωργιάδης με αφορμή την υπόθεση της συμμετοχής του πρώτου σε τεχνική εταιρεία που υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου ύψους 3,9 εκ. ευρώ. Ο κ. Γεωργιάδης ουσιαστικά κατηγόρησε τον κ. Φλαμπουράρη ότι είναι «φοροκλέφτης» και ότι έχει υποβάλλει «ψευδές πόθεν έσχες». Όπως είπε «το μεγαλύτερο παραμύθι της μεταπολίτευσης αποδείχθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς» και επιτέθηκε στον παριστάμενο υπουργό και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού λέγοντάς του: «Είχατε και το θράσος να απειλήσετε με προσφυγή στην Δικαιοσύνη».

«Σε μένα όμως δεν περνάει το θράσος», πρόσθεσε, ενώ σημείωσε ότι «στην περίπτωση Φλαμπουράρη το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς δεν ήταν απλώς ένα παραμύθι αλλά ένα ψέμα», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, επισημαίνοντάς του ότι αυτό που έχει δηλώσει -πως έχει 40 χρόνια αγώνες στην Αριστερά- δεν σημαίνει ότι «μπορείτε να είστε φοροκλέφτης και να κάνετε ψευδές πόθεν έσχες». «Ας υποθέσουμε όμως ότι δεν ισχύουν αυτά», συμπλήρωσε ο κ. Γεωργιάδης για να του πει: «Είπατε ότι μια μέρα μετά τις εκλογές πήγατε στην αστυνομία και ότι κάνατε μεταβίβαση των μετοχών. Να μας δείξετε την κίνηση του τραπεζικού λογαριασμού όπου πρέπει να φαίνονται οι δόσεις από την μεταβίβαση των μετοχών».

Μάλιστα απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δ. Παπαγγελόπουλο του είπε να ελέγξει τον κ. Φλαμπουράρη αν έχουν καταβληθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο δόσεις και αν είναι πλαστό το ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης των μετοχών «να τον βάλετε φυλακή γιατί έχει κάνει κακούργημα», όπως υποστήριξε. Αργότερα ο κ. Παπαγγελόπουλος σχολίασε ότι «έγινε προσπάθεια να δικάσουμε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», κάτι όμως που όπως σημείωσε, «είναι απόρροια συμπεριφορών και διακυβέρνησης».

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τον κ. Φλαμπουράρη ότι ενώ από τη μεταβίβαση των μετοχών εμφανίστηκε να έλαβε ως τίμημα 1 εκ. ευρώ, ωστόσο ζήτησε ευνοϊκή ρύθμιση από τον δήμο Αίγινας για να πληρώσει το νερό: «Ένας άνθρωπος που λέει ότι πήρε ένα εκατομμύριο μπορεί να πηγαίνει στον δήμο της Αίγινας και να ζητάει ευνοϊκή ρύθμιση; Μπορείτε να λέτε ότι έχετε 1 εκ. ευρώ και να επιτυγχάνετε την διαγραφή των 4.000 ευρώ από τις 6.000 που χρωστάγατε στον δήμο της Αίγινας;»

Αιχμές Παπαγγελόπουλου

«Δεν είχε ακόμα το εκατομμύριο», του απάντησε αργότερα ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος παρέσχε πλήρη κάλυψη στον υπουργό Επικρατείας. Όπως είπε δε για το θέμα της εταιρείας «όταν μετά τις εκλογές ο κ. Φλαμπουράρης ειδοποιήθηκε ότι θα αναλάβει υπουργικό θώκο υπέβαλλε αίτηση συνταξιοδότησης, έκανε παύση του επαγγέλματός του και μεταβίβασε τις μετοχές». «Και αν ακόμα υποθέσουμε ότι υπήρχε εσφαλμένη μεταβίβαση, απεδείχθη ότι τελείωσε με την προηγούμενη ιδιότητά του. Αυτό θεραπεύτηκε με την συμβολαιογραφική πράξη που έγινε στις 25 Σεπτεμβρίου 2015», πρόσθεσε, ενώ διερωτήθηκε: «Αυτή η συμπεριφορά του Φλαμπουράρη είναι το θέμα; Αν έκανε με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό συμφωνητικό την μεταβίβαση των μετοχών του;».

Όμως αυτό που συζητήθηκε μεταξύ των βουλευτών ήταν κυρίως οι αιχμές που διατύπωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος απευθυνόμενος προς τον υποψήφιο για την αρχηγία της ΝΔ κ. Γεωργιάδη: «Την παράταξή σας την γνωρίζω πολύ πριν από σας και ήταν πάντα συναινετική, του διαλόγου και του πολιτισμένου κλίματος», του είπε. Ενώ πρόσθεσε και κάτι ακόμα: «Ποιο αδίκημα έχει διαπράξει; Ο κ. Φλαμπουράρης είναι πάρα πολύ ωραίος στόχος! Τους λαοφιλείς πρωθυπουργούς -και δεν αναφέρομαι μόνο στον σημερινό- ένας εύκολος τρόπος να τους πλήξεις είναι να χτυπάς το περιβάλλον τους. Εγώ αυτό το θυμάμαι πολύ καλά»!

Φλαμπουράρης: «Όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια»

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια. «Θα περίμενα μια συμπεριφορά από την αξιωματική αντιπολίτευση τουλάχιστον να μην υποβαθμίζει το πολιτικό μας σύστημα», είπε και επιτέθηκε στα «διάφορα συγκροτήματα ΜΜΕ τα οποία ελέγχονται για την πιστότητα αυτών που γράφουν και των αναφορών που δεν τυγχάνουν επιβεβαίωσης».

«Για άλλη μια φορά το τρίγωνο της αμαρτίας έπαιξε το ρόλο του: οικονομικο-μιντιακο-πολιτικό σύστημα συνεργάστηκαν για να αναπαράγουν ένα πρόβλημα που δεν έχει κανένα περιεχόμενο», δήλωσε ο κ. Φλαμπουράρης υπενθυμίζοντας ότι «υπέβαλλα τον Μάιο 2015 για πρώτη φορά το πόθεν έσχες, όταν δεν είχε οριστεί καν η Επιτροπή Ελέγχου και 3-4 μέρες πριν τις εκλογές βγήκαν κάποια θέματα στις εφημερίδες». «Δεν ήταν μια προκατασκευασμένη επίθεση για να θίξει εμένα και τον ΣΥΡΙΖΑ; Και εσείς το τσιμπίσατε χωρίς να το εξετάσετε και το αναπαράγετε μέχρι σήμερα», πρόσθεσε. Όσον αφορά την υπόθεση της Αίγινας είπε «απαξιώ και να απαντήσω, όμως δεν είναι στον πολιτισμό μου». «Λέτε ψέματα ότι κατέχω ακόμα τις μετοχές και να το αναγνωρίσετε αυτό», υπογράμμισε ο κ. Φλαμπουράρης στους αντιδρώντες βουλευτές της ΝΔ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk