Λεονταρισμοί χωρίς αντίκρισμα…

Η άρον άρον αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα

Λεονταρισμοί χωρίς  αντίκρισμα… | tovima.gr
Η άρον άρον αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για το παράλληλο πρόγραμμα αποδεικνύει για μια φορά ακόμα την αντιφατική συμπεριφορά της κυβέρνησης, αλλά και την πλήρη έλλειψη κατανόησης των συνθηκών μέσα στις οποίες είναι αναγκασμένη να κινείται. Από τη μια ψηφίζει με διαδικασίες εξπρές όλες τις απαιτήσεις των δανειστών προκειμένου να εκταμιευθεί η δόση του ενός δισ. και από την άλλη προσπαθεί με λαθροχειρίες να πείσει ότι μπορεί να επιβάλλει το δικό της πρόγραμμα…
Για να αποδειχθεί βέβαια μέσα σε λίγες ώρες ότι πρόκειται για άσκοπους λεονταρισμούς, χωρίς αντίκρισμα, αφού σπεύδει να υποταχθεί και να παραδεχτεί ότι δεν μπορεί να νομοθετεί αν πρώτα δεν προϋπολογίσει το κόστος. Επιμένει σε μια αποτυχημένη και αναποτελεσματική τακτική που την έχουμε πληρώσει πανάκριβα τους τελευταίους μήνες και μάλιστα για ένα νομοσχέδιο άνευ ουσίας που διεκπεραιώνει μικροδιευθετήσεις και ρουσφέτια.

Δυστυχώς για την κυβέρνηση οι επικοινωνιακές πιρουέτες στις οποίες αρέσκεται δεν συνιστούν μεταρρυθμιστική πολιτική ούτε βέβαια παράλληλο πρόγραμμα. Όπως και η τακτική να φορτώνει μονίμως στην αντιπολίτευση τις δικές της ευθύνες, επειδή αντέδρασαν στα αυτονόητα.

Ο διχασμός που διαπερνά την κυβέρνηση αλλά και το Σύριζα, από τη μια δηλαδή εφαρμόζουμε το νέο μνημόνιο αλλά από την άλλη δηλώνουμε ότι δεν συμφωνούμε και το ψηφίζουμε με… πόνο ψυχής δεν οδηγεί πουθενά. Αν δεν αναλάβουν την πλήρη ευθύνη, την ιδιοκτησία των μέτρων που προωθούν και το όποιο κόστος συνεπάγονται, θα οδηγούνται μονίμως σε δήθεν επιδείξεις δύναμης και άτακτες υποχωρήσεις με πολλαπλάσιο κόστος.
Μια επιλογή υπάρχει και για την κυβέρνηση και για τη χώρα. Να τελειώνουμε όσο γίνεται γρηγορότερα με τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει, μήπως και διαμορφωθεί επιτέλους ένα σκηνικό σταθερότητας στην οικονομία και την κοινωνία.Είναι ο μόνος δρόμος για να μπορέσουν και οι πολίτες να αρχίσουν να ελπίζουν ότι η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη από τη σημερινή…

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk