Ιαπωνία: Τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να έχουν ίδιο επώνυμο

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας επικύρωσε την ισχύ νόμου του 19ου αιώνα, ο οποίος ορίζει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να έχουν το ίδιο επώνυμο. Η απόφαση αυτή συνάντησε έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις δικαιωμάτων, οι οποίες ισχυρίζονται ότι με τον νόμο αυτό τα ζευγάρια καταλήγουν να κρατούν το όνομα του συζύγου.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιαπωνίας επικύρωσε την ισχύ νόμου του 19ου αιώνα, ο οποίος ορίζει ότι τα παντρεμένα ζευγάρια πρέπει να έχουν το ίδιο επώνυμο.

Η απόφαση αυτή συνάντησε έντονες αντιδράσεις από οργανώσεις δικαιωμάτων, οι οποίες ισχυρίζονται ότι με τον νόμο αυτό τα ζευγάρια καταλήγουν να κρατούν το όνομα του συζύγου.

Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει γυναίκες που επιθυμούσαν να κρατήσουν το επώνυμό τους μετά τον γάμο τους. Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε ότι ο νόμος δεν παραβιάζει το Σύνταγμα.

Η απόφαση θεωρείται ως πλήγμα για τα δικαιώματα των γυναικών στη χώρα, την ώρα που ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πιέζει για μεγαλύτερη συμμετοχή των γυναικών στους χώρους εργασίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
  • Πάσχα στο χωριό; Κατά την τακτική ενημέρωση για την πανδημία, η κυρία Κοτανίδου εξέφρασε την ελπίδα ότι φέτος το Πάσχα ίσως να... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ταπεινά τσιπς αντί για χαβιάρι… Οι προμήθειες στη βίλα καταστράφηκαν από τις διακοπές ρεύματος και η snob, κακομαθημένη οικοδέσποινα αναγκάστηκε, για να χορτάσει την...
Helios Kiosk