Βενιζέλος:Μην αποκλείουμε τη νομική διεκδίκηση Γλυπτών του Παρθενώνα

Να μην αποκλείσει η κυβέρνηση τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, συνέστησε ο πρώην πρόεδρος

Να μην αποκλείσει η κυβέρνηση τη νομική διεκδίκηση των Γλυπτών του Παρθενώνα, συνέστησε ο πρώην πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος μιλώντας στην Βουλή επί του νομοσχεδίου για την επιστροφή πολιτιστικών αγαθών που έχουν απομακρυνθεί παράνομα από κράτος-μέλος της Ε.Ε., επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια γα πολιτική και διπλωματική διεκδίκηση όσες αποφάσεις και αν ληφθούν από διεθνείς φορείς υπέρ των Ελληνικών θέσεων.

Επικαλούμενος την εμπειρία του από την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Πολιτισμού αλλά και το υπουργείο Εξωτερικών, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι από ένα σημείο και μετά τα νομικά και πολιτικά επιχειρήματα συμπλέκονται.

«Υπάρχει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που δεν το έχουμε αξιοποιήσει», σημείωσε, συστήνοντας στην κυβέρνηση: «Δεν πρέπει να αποκλείουμε τίποτα και να σεβόμαστε τον αγώνα και την αγωνία όσων προηγήθηκαν». Όπως ανέφερε μάλιστα «επειδή ζούμε μια ασυνέχεια πολιτική και οικονομική, να μην επαναλάβει η κυβέρνηση τα ίδια λάθη σε ένα πεδίο που εύκολα μπορούμε να έχουμε κοινή αντίληψη και συναίνεση διότι κάπου πρέπει να υπερβαίνουμε την συγκυρία».

«Ζητώ από την κυβέρνηση, τον υπουργό Πολιτισμού και τον Πρωθυπουργό να μελετήσουν τα δεδομένα και να μην νομίσουν ότι και στο θέμα αυτό η ιστορία ξεκινά τον Ιανουάριο του 2015», συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος, τονίζοντας ότι «η ιστορία είναι πάνω από την δημοκρατική συγκυρία κα τις διακυμάνσεις της». Και τόνισε: «Με ιστορική συνείδηση και εθνική οίηση, που είναι η μόνη που μπορεί να δικαιολογείται, να προβάλλουμε τα επιχειρήματα για την επιστροφή των γλυπτών στο όνομα του μνημείου και όχι της δικής μας αντίληψης».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk