Αλεξιάδης σε τράπεζες: Μειώστε τις χρεώσεις στις e-συναλλαγές

Σε ρητές συστάσεις προς τις τράπεζες να μειώσουν τις μεγάλες και παράλογες χρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, προχώρησε από το βήμα της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Συστάσεις προς τις τράπεζες απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης να μειώσουν τις χρεώσεις επί των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Μάλιστα ζήτησε από τα πιστωτικά ιδρύματα να εναρμονιστούν με την ευρωπαϊκή πρακτική στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής μέσω της επέκτασης των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Όπως είπε χαρακτηριστικά «πρέπει να τελειώνουμε με αυτές τις χρώσεις, πρέπει να γίνουν λογικές όπως στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στην επιβολή προμηθειών 3% επί των πιστωτικών καρτών και χρέωσης 0,5 ευρώ επί των ηλεκτρονικών πληρωμών. Επικαλούμενος τα παράπονα που διατυπώνονται αναφέρθηκε στην περίπτωση ιδιοκτήτη ζαχαροπλαστείου από τον οποίο ζητήθηκε από τράπεζα προμήθεια 3% για την χρήση πιστωτικής κάρτας. Επίσης, αναφέρθηκε και σε άλλες χρεώσεις όπως 0,35 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού ΔΕΗ μέσω κάρτας και 0,5 ευρώ για πληρωμή λογαριασμού μέσω e-banking, ενώ σημείωσε ότι κάποιες τράπεζες ζητούν 280 ευρώ για να τοποθετήσουν σε καταστήματα το ειδικό μηχανάκι για τις πιστωτικές κάρτες.

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «δεν είναι δυνατόν να παίρνουν οι τράπεζες 3%». «Αυτό το ποσοστό δεν το παίρνει ούτε το Δημόσιο» είπε. Πάντως ενημέρωσε τους βουλευτές ότι θα φέρει νομοσχέδιο για την διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, το οποίο θα παρέχει κίνητρα στις επιχειρήσεις για τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Γρίφοι για φοροδιαφεύγοντες μεγαλοκαταθέτες

Συζητήσεις προκάλεσαν οι αναφορές του κ. Αλεξιάδη στο θέμα των ελέγχων για φοροδιαφεύγοντες μεγαλοκαταθέτες του εξωτερικού. Φανταστείτε κάποιοι που κουνούσαν το δάχτυλο και έκαναν μαθήματα φορολογικής συνείδησης να είναι μέσα στις λίστες αυτές, είπε δίχως ωστόσο να διευκρινίσει αν αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και ποια είναι αυτά.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk