Μικροδιευθετήσεις και μικροσυμφέροντα…

Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει παράλληλο πρόγραμμα, όπως το ονομάζει,

Μικροδιευθετήσεις και μικροσυμφέροντα… | tovima.gr
Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης να καταθέσει παράλληλο πρόγραμμα, όπως το ονομάζει, θα ήταν πράγματι ενδιαφέρουσα αν ανταποκρινόταν το περιεχόμενο του νομοθετήματος στον τίτλο του. Η πραγματικότητα είναι ότι κατατέθηκε ένα συνονθύλευμα διατάξεων μικροδιευθετήσεων, αναγκαστικών ή ρουσφετολογικών που πόρρω απέχουν από του να χαρακτηριστούν συγκροτημένο εναλλακτικό πρόγραμμα.

Είναι συνήθης η τακτική της αριστεράς να βαφτίζει κάθε φορά τις στροφές και τις αλλαγές στην πολιτική της ως μεγαλόπνοες ιδέες για να συγκαλύψει την πραγματικότητα. Κάτι ανάλογο κάνει και σήμερα η κυβέρνηση θεωρώντας προφανώς ότι με την κατάλληλη επικοινωνιακή διαχείριση, θα μετριαστούν οι αντιδράσεις από τα μέτρα που, όπως δηλώνει, ψηφίζει κατ΄ανάγκη λόγω των δεσμεύσεων που έχει υπογράψει.

Η οικονομία και η κοινωνία έχουν πράγματι ανάγκη από ένα συγκροτημένο εθνικό σχέδιο που θα υπερβαίνει τις γραμμές των δανειστών και θα διαμορφώνει τις προϋποθέσεις για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Ένα σχέδιο που θα διορθώνει λάθη και αδικίες αλλά κυρίως θα δίνει κίνητρα και σε αυτούς που εργάζονται και σε όσους αναζητούν μια πραγματική ευκαιρία είτε για να επενδύσουν, είτε για να επανέλθουν στην αγορά εργασίας.
Δυνατότητες και ανεκμετάλλευτοι πόροι υπάρχουν αλλά ως συνήθως, λείπει δυστυχώς η οργάνωση, ο σχεδιασμός για να αξιοποιηθούν οι σχολάζουσες ή περιθωριοποιημένες δυνάμεις της κοινωνίας. Έτσι για μια φορά ακόμα η κυβέρνηση καταφεύγει σε επικοινωνιακά τεχνάσματα αντί να σκύψει στα πραγματικά προβλήματα και να αναζητήσει λύσεις, συμμαχίες και συναινέσεις που θα επιτρέψουν επιτέλους να διαμορφωθεί ένα ουσιαστικό πρόγραμμα παραγωγικής αναυσγκρότησης. Μια ακόμα χαμένη ευκαιρία δηλαδή, για να κερδίσει, όπως ελπίζει, λίγο πολιτικό χρόνο χωρίς όμως ουσιαστικό αντίκρισμα για την κοινωνία και την οικονομία.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
  • Βηματοδότης Περί εκπροσώπων…έρημων και απρόσωπων Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα πολιτικής κακοφωνίας και, αν μη τι άλλο, ατυχούς ενημέρωσης και... ΒΗΜΑτοδότης |
Σίβυλλα
  • Ibiza, Mykonos και .... Πλάκα Το δημοφιλέστατο νησί της Ισπανίας με τους κορυφαίους DJ μοιάζει τόσο μακρινό αυτή τη δύσκολη λόγω COVID-19 εποχή. Ακόμα... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk