Μεταξύ Μέρκελ, Σόιμπλε και Σπίρτζη…

Εδώ και καιρό η κυβέρνηση επιμένει να καλλιεργεί διάφορες αυταπάτες για το ρόλο διαφόρων πολιτικών

Μεταξύ Μέρκελ, Σόιμπλε και Σπίρτζη… | tovima.gr
Εδώ και καιρό η κυβέρνηση επιμένει να καλλιεργεί διάφορες αυταπάτες για το ρόλο διαφόρων πολιτικών στη διαχείριση της ελληνικής κρίσης. Προσφιλής στόχος ο κ.Σόιμπλε στον οποίο αποδίδονται οι κατηγορίες του μόνιμου υπονομευτή του κ.Τσίπρα και της Ελλάδας γενικότερα, σε αντίθεση με την κυρία Μέρκελ που καταλαβαίνει και συμπονεί… Για να έρθει χθες αυτοπροσώπως η γερμανίδα καγκελάριος και να απονείμει δημοσίως ευχαριστίες και εύσημα στον υπουργό της για τους χειρισμούς του στο ελληνικό πρόβλημα κατηγορώντας παράλληλα την ελληνική κυβέρνηση για παλινωδίες που έθεσαν σε δοκιμασία ολόκληρη την ευρωζώνη.
Αυτή η διαρκής αναζήτηση από τα κυβερνητικά στελέχη, αλλά και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, καλών και κακών απέναντι στην Ελλάδα είναι αδιέξοδη και προβληματική. Γιατί είναι κάτι παραπάνω από σαφές όπως ανέφερε και η κυρία Μέρκελ ότι η στάση των ευρωπαίων ήταν και σαφής και επίμονη:«Καμία παροχή χωρίς αντιπαροχή. Η ανάληψη ίδιας ευθύνης και η αλληλεγγύη συνδέονται άρρηκτα μεταξύ τους και αυτό πρέπει να παραμείνει έτσι».

Όσο δεν το αντιλαμβάνονται αυτό στην κυβέρνηση και επιμένουν να αναζητούν συμμάχους εκεί που δεν υπάρχουν, τόσο τα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει θα διογκώνονται και η σταθεροποίηση της χώρας και της οικονομίας θα βρίσκεται επί ξηρού ακμής. Οκτώ μήνες ατέρμονων διαπραγματεύσεων που προκάλεσαν βαριές βλάβες στην οικονομία, έπρεπε να ήταν αρκετοί για να καταλάβουν επιτέλους τα κυβερνητικά στελέχη πώς παίζεται το παιγνίδι στην Ευρώπη.

Συμπεριφορές, όπως αυτή του απίθανου υπουργού κ.Σπίρτζη που τη μια μέρα υπογράφει την παραχώρηση των αεροδρομίων και την επόμενη ισχυρίζεται ότι τα πούλησαν οι προηγούμενοι και αυτός απλώς εκφράζει τη… λύπη και τη διαφωνία του δεν είναι ανεκτές σε καμιά σοβαρή κυβέρνηση. Δεν μπορεί το ένα στέλεχος, ο κ.Πιτσιόρλας του ΤΑΙΠΕΔ να δηλώνει ότι «η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων λίγες μέρες μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών αποτελεί μία πολύ σημαντική εξέλιξη και ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση» και ο αρμόδιος υπουργός να σφυρίζει κλέφτικα…
Ας ξεπεράσουν λοιπόν στην κυβέρνηση τις αντιφάσεις αυτές και τις παλινωδίες τους κι ας αφήσουν στην άκρη την αναζήτηση εχθρών και υπονομευτών. Αυτοί έχουν την ευθύνη της λύσης και της διαχείρισης των προβλημάτων της χώρας και η επιτυχία ή αποτυχία θα είναι δική τους υπόθεση και όχι του κ.Σόϊμπλε..


ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk