ΣΕΤΕ: Αύξηση 5,7% στις διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το 11μηνο

Αύξηση 5,7% παρουσίασαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Αύξηση 5,7% παρουσίασαν οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις το διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Με την καταγραφή και των στοιχείων αφίξεων Νοεμβρίου, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) θεωρεί βέβαιη την επίτευξη του στόχου των συνολικά 26 εκατ. αφίξεων για το 2015.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των κυριότερων αεροδρομίων που επεξεργάστηκε ο ΣΕΤΕ, οι διεθνείς αφίξεις ξεπέρασαν τα 15 εκατ. (15,252 εκατ.), αντιστοιχώντας σε σχεδόν 820 χιλιάδες επιπλέον αφίξεις σε σχέση με το 11μηνο του 2014.
Τον Νοέμβριο επανήλθε και η διψήφια αύξηση αφίξεων στην Αθήνα, η οποία διαμορφώθηκε σε ποσοστό 11,3% σε ετήσια βάση, με το 11μηνο να διατηρείται σε 23,6%. Την αύξηση διατήρησαν και οι Κυκλάδες στο 15% σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2014. Ανοδικά κινήθηκε και η Καλαμάτα (19,3%), η Σαντορίνη (17,7%), η Σκιάθος (12,6%), η Μύκονος (11,6%), η Καβάλα (12%), η Κάρπαθος (8,7%), το Ακτιο (8%), η Ζάκυνθος (6%), η Κεφαλονιά (3,7%), η Κέρκυρα (1,7%), η Μυτιλήνη (0,8%) και τα Χανιά (0,7%).
Αντίθετα τα Δωδεκάνησα και η Κρήτη συνέχισαν να καταγράφουν μικρή μείωση της τάξης του 2% και 0,8% αντίστοιχα. Ενώ και το σύνολο της χώρας, εκτός Αθήνας, κινήθηκε σε αρνητικό πρόσημο 11,5% σε σχέση με τον Νοέμβριο του 2014 και σε 0,7%, σε σχέση με το 11μηνο.
Η Θεσσαλονίκη καταγράφει μείωση 1,3% τον Νοέμβριο και στασιμότητα στο διάστημα Ιανουαρίου – Νοεμβρίου. Πτώση 4% παρουσιάζει η Κως στο 11μηνο, 1,3% η Ρόδος, 1,4% το Ηράκλειο και 0,8% ο Αραξος.

Σημαντικά οφέλη από την αναβάθμιση των αεροδρομίων
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της παραχωρησιούχου κοινοπραξίας FRAPORT AG-SLENTEL Ltd. τη Δευτέρα, ο Σύνδεσμος χαιρετίζει τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να συμβάλει στην αναβάθμιση των περιφερειακών αεροδρομίων, τα οποία χρήζουν σημαντικών επενδύσεων. Οπως τονίζει ο ΣΕΤΕ, η αναβάθμιση θα επιφέρει σημαντικά οφέλη για τον ελληνικό τουρισμό, την περιφερειακή ανάπτυξη των νησιών και των λοιπών προορισμών που καλύπτουν τα περιφερειακά αεροδρόμια, καθώς και για τις τοπικές κοινωνίες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk