Ελεύθεροι δύο πρώην στελέχη της Υγείας που κατηγορούνται για απιστία

Ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι κκ. Αριστείδης Καλογερόπουλος και Πολύκαρπος Αδαμίδης, πρώην συνεργάτες του πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Ελεύθεροι και χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι κκ. Αριστείδης Καλογερόπουλος και Πολύκαρπος Αδαμίδης, πρώην συνεργάτες του πρώην υπουργού κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου. Κατηγορούνται από την ανακρίτρια κατά της Διαφθοράς κυρία Κυριακή Κατσιβέλη για συνέργεια σε απιστία.

Η υπόθεση αφορά έργα του 2009 στο νοσοκομείο Αμαλία Φλέμιγκ, τα οποία ήταν κατασκευαστικα και είχαν σχέση με αναμόρφωση χώρων του νοσηλευτικού ιδρύματος, χειρουργείων και άλλων βοηθητικών χώρων.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία έχει σχέση με έκθεση αξιολόγησης του 2010, η οποία εμφάνιζε τα έργα ως υπερτιμολογημένα. Μάλιστα κατηγορουμένη είναι και η τότε διοικήτρια του νοσοκομείου κυρία Γεωργία Σιδέρη. Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε κάνει λόγο για πιέσεις να ανατεθεί το συγκεκριμένο έργο.
Πάντως, το έργο ύψους 600.000 ευρώ δεν πληρώθηκε ποτέ από το ελληνικό Δημόσιο. Ο κ. Καλογερόπουλος ενέκρινε το έργο ως γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας την επίμαχη περίοδο και ο κ. Αδαμίδης ήταν ο νομικός σύμβουλος του υπουργείου.
Η υπόθεση θα κριθεί οριστικά από το Δικαστικό Συμβούλιο έπειτα από πρόταση του αρμοδίου εισαγγελέα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk