Άσκοπη προπαγάνδα

Η αναζήτηση εχθρών, εσωτερικών και εξωτερικών, αποτελεί διαχρονική πολιτική της κυβέρνησης

Άσκοπη προπαγάνδα | tovima.gr
Η αναζήτηση εχθρών, εσωτερικών και εξωτερικών, αποτελεί διαχρονική πολιτική της κυβέρνησης, ιδιαίτερα σε περιόδους που πλήττεται η αξιοπιστία της και αναδεικνύονται οι αντιφάσεις και οι παλινωδίες υπουργών της. Κινούμενη από εσωτερικές – και εσωκομματικές – σκοπιμότητες η κυβέρνηση οδηγείται σε επιλογές που υπονομεύουν συνολικά την αξιοπιστία της χώρας και τις συμφωνίες που η ίδια έχει υπογράψει.
Έτσι και τώρα ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση ανακάλυψαν και πάλι τον «ύποπτο» ρόλο του ΔΝΤ αλλά και του κ.Σόϊμπλε .Με δηλώσεις και επίσημες κυβερνητικές ανακοινώσεις, δημιούργησαν θέμα από του πουθενά, θεωρώντας προφανώς ότι με τον τρόπο αυτό θα δικαιολογήσουν τις όποιες δύσκολες αποφάσεις θα κληθούν να λάβουν τις επόμενες μέρες και εβδομάδες. Για να αναγκαστούν βέβαια μετά από λίγο να αρχίσουν να τα μαζεύουν όταν διαπίστωσαν τις αντιδράσεις που προκάλεσαν .
Η συμμετοχή του ΔΝΤ στον έλεγχο της εφαρμογής του νέου μνημονίου είναι δεδομένη και προβλέπεται στη συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση. Άλλωστε δεν μας την επέβαλλαν οι …αδίστακτοι δανειστές, αλλά τη ζήτησε με επιστολή του ο υπουργός Οικονομικών κ.Τσακαλώτος.Που ζητούσε μάλιστα από το Ταμείο όχι μόνο τη συμμετοχή του σε νέα δανειακή σύμβαση αλλά προσδοκούσε όπως έγραφε τη συνέχιση της συνεργασίας μαζί του…
Το ίδιο πολυπαιγμένο παιγνίδι με την καλή Μέρκελ και τον κακό Σόϊμπλε το έχουμε δει δεκάδες φορές τον τελευταίο χρόνο για να διαπιστωθεί στη συνέχεια ότι δεν υπάρχουν αποκλίσεις και διαφωνίες στη γερμανική πολιτική απέναντι στη χώρα μας.
Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει στην ίδια ανούσια και αναποτελεσματική προπαγάνδα,κάθε φορά που το πολιτικό και κοινωνικό κλίμα επιβαρύνεται σε βάρος της.Η χώρα, η οικονομία και οι πολίτες έχουν πληρώσει ως τώρα όμως αρκετά αυτές τις παλινωδίες ,αυτή την υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση.Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις βαρύγδουπες,αλλά άσφαιρες πολεμικές και ας προσπαθήσουν να εφαρμόσουν τις συμφωνίες που οι ίδιοι υπέγραψαν.Όλα τα άλλα είναι απλώς προπέτασμα καπνού ,που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να συντηρούν την αβεβαιότητα και την αστάθεια στη χώρα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk