Take me to church

Αυτή η κατοικία στην αγγλική επαρχία δεν έχει πια ούτε ιερό ούτε όσιο. Πλάστηκε από τα «πλευρά» ενός εγκαταλελειμμένου ναού του 19ου αιώνα

Αυτή η κατοικία στην αγγλική επαρχία δεν έχει πια ούτε ιερό ούτε όσιο. Πλάστηκε από τα «πλευρά» ενός εγκαταλελειμμένου ναού του 19ου αιώνα υπό τις κατευθύνσεις του ελβετικού αρχιτεκτονικού γραφείου Evolution Design που το μετασκεύασε σε ένα φιλόξενο εξοχικό για επτά τυχερούς ενοίκους. Το εν λόγω δημιούργημα βρίσκεται λίγα λεπτά από τον οικισμό του Φόρεστ-ιν-Τίσντεϊλ και χαρίζει στους ενοίκους μια άνετη διαμονή καθώς και την ευκαιρία να αναθερμάνουν τις σχέσεις τους με το φυσικό περιβάλλον. Αφού αποκαταστάθηκαν όλες οι φθορές, σειρά είχε η εσωτερική διαρρύθμιση, με βασικό άξονα τη φιλοξενία όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων – πιθανότατα ένα νεαρό ζευγάρι δεν θα επέλεγε εύκολα την απομόνωση της αγγλικής εξοχής. Ετσι, προέκυψε η ανάγκη κατασκευής ενός ημιωρόφου ώστε να εξασφαλιστεί η ανάπτυξη τριών υπνοδωματίων χωρίς να περιοριστεί ο διαθέσιμος χώρος στο ισόγειο – εκεί όπου η ανοιχτή σχέση κουζίνας και καθιστικού διαμορφώνει την επιθυμητή οικειότητα και ζεστασιά. Μια αρχιτεκτονική προσθήκη που έθετε παράλληλα και μια αδιαπραγμάτευτη αρχιτεκτονική σταθερά: να μην επηρεαστεί η ακεραιότητα των γοτθικού τύπου αψιδωτών παραθύρων που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της αρχικής κατασκευής αλλά και πηγή του φυσικού φωτός. Ο επόμενος στόχος του γραφείου ήταν η δημιουργία ενός μοντέρνου σκηνικού – με τα κατάλληλα έπιπλα και υλικά – βασισμένου σε έναν παραδοσιακό κώδικα, ικανό να ανταποκριθεί στην ιστορικότητα και τη χωροθέτηση του κτίσματος. Η επιστροφή στη φύση αποκτά τις καλύτερες των προϋποθέσεων.

* Δημοσιεύθηκε στο BHmagazino την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
BHMAgazino
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk