Το χάος της Ειδομένης και οι ευθύνες

Οι εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης που παρακολουθούμε να εξελίσσονται

Το χάος της Ειδομένης και οι ευθύνες | tovima.gr
Οι εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης που παρακολουθούμε να εξελίσσονται εδώ και εβδομάδες στην Ειδομένη, αποτελούν στίγμα και για τον πολιτισμό μας, αλλά και για την αξιοπιστία και τη σοβαρότητα του ελληνικού κράτους. Αφήσαμε λόγω ανικανότητας και ανοργανωσιάς να δημιουργηθεί ένα ανεξέλεγκτο σκηνικό χάους με αποτέλεσμα να γινόμαστε περίγελος στον υπόλοιπο κόσμο, αλλά και να δημιουργήσουμε τεράστια προβλήματα και στους κατοίκους των γύρω περιοχών και σε ζωτικές υπηρεσίες, όπως είναι οι συγκοινωνίες.
Καμιά οργάνωση κανένας συντονισμός, με διάφορες ΜΚΟ, σοβαρές ή όχι να προσπαθούν να υποκαταστήσουν το ρόλο του κράτους. Αφήσαμε την τοπική αστυνομία με ελάχιστες δυνάμεις να διαχειριστεί το πρόβλημα την ώρα που ήταν πασιφανές ότι χρειαζόταν πολύ μεγαλύτερη επιστράτευση δυνάμεων και βέβαια συντονισμός και υπευθυνότητα από ανθρώπους που θα μπορούσαν να βάλουν μια τάξη στο χάος.
Επί εβδομάδες τώρα η βασική σιδηροδρομική αρτηρία που μας συνδέει με την Ευρώπη βρίσκεται μπλοκαρισμένη με συνέπεια τεράστια οικονομική ζημιά για επιχειρήσεις, ενώ κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η προσπάθεια χρόνων να γίνει η χώρα μας διαμετακομιστικό κέντρο προς την Ευρώπη. Επενδύσαμε στη ανάπτυξη του Πειραιά, έγιναν συμφωνίες με τεράστιες εταιρίες, όπως η HP που τώρα τινάζονται στον άερα. Αποτέλεσμα να παραιτηθεί χθες ένας από τους λίγους επιτυχημένους μάνατζερ δημόσιων οργανισμών, ο κ.Ζηλιασκόπουλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , επειδή έβλεπε την επιχείρηση που διοικούσε να οδηγείται σε αδιέξοδο.
Κι αφού αφήσαμε την κατάσταση να εξελιχθεί ως εκεί που δεν παίρνει άλλο, τώρα τρέχουν εκ των υστέρων,απειλώντας με αστυνομική επιχείρηση για να απομακρύνουν τους πρόσφυγες. Μια ενέργεια υψηλού κινδύνου δηλαδή που μπορεί να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες και ακόμα μεγαλύτερη γελοιοποίηση μας.
Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί η κυβέρνηση και οι υπουργοί της ότι η χώρα δεν κυβερνάται με δηλώσεις και υποσχέσεις; Η κοινωνία βράζει, τα προβλήματα διογκώνονται το ένα μετά το άλλο και κάποιοι αρκούνται ακόμα σε βαρύγδουπες δηλώσεις. Το χάος της Ειδομένης και η αντίστοιχη κατάσταση στη Λέσβο, δεν αφήνουν πλέον κανένα περιθώριο για εφησυχασμό και ωραιοποιήσεις. Ας ξυπνήσουν όσο είναι καιρός ακόμα, πρiν βρεθούμε μπροστά σε ακόμα χειρότερες καταστάσεις.

TO BHMA

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk