Δεν γίναμε σοφότεροι από τον κ.Τσίπρα

Δεν μπορούμε να πούμε ότι γίναμε ιδιαίτερα σοφότεροι

Δεν γίναμε σοφότεροι από τον κ.Τσίπρα | tovima.gr
Δεν μπορούμε να πούμε ότι γίναμε σοφότεροι από τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού. Ο κ.Τσίπρας προσπάθησε να πείσει ότι είναι υπέρμαχος της συνεννόησης, κατηγορώντας για μια φορά ακόμα την αντιπολίτευση και ιδιαίτερα τη ΝΔ και το ΠαΣοΚ ότι δεν συντάσσονται με την πολιτική του, που είναι η μόνη διέξοδος για τη χώρα. Δικαιολόγησε για μια φορά ακόμα τη στροφή του υποστηρίζοντας ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά κατά την πρώτη θητεία του, αλλά έπεσε σε ενέδρα , σε τοίχο, όπως χαρακτηριστικά είπε, από τους συντηρητικούς κύκλους της Ευρώπης ,αλλά έκανε έγκαιρα την αναγκαία στροφή.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει θέμα σταθερότητας του κυβερνητικού συνασπισμού, ενώ χαρακτήρισε ως ύποπτη οποιαδήποτε διαφοροποίηση βουλευτών, αφού εξελέγησαν με λίστα ξέροντας τη συμφωνία που είχε υπογράψει. Υπερασπίστηκε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, υποστηρίζοντας ότι η δραματική μείωση της κρατικής συμμετοχής θα καλυφθεί στο μέλλον από την αύξηση της τιμής των μετοχών…
Αφησε επίσης ανοιχτό με σαφήνεια το ενδεχόμενο αύξησης των εργοδοτικών εισφορών ως λύση για να καλυφθεί η τρύπα του ασφαλιστικού, γιατί όπως είπε θεωρεί ότι οι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλες μειώσεις, παρακάμπτοντας τις όποιες επιπτώσεις θα έχει στην απασχόληση και στη βιωσιμότητα μιας σειράς επιχειρήσεων.
Η γενική εντύπωση που θέλησε να δημιουργήσει ο πρωθυπουργός είναι ότι η κυβέρνηση του είναι η μόνη που μπορεί να σταθεροποιήσει την οικονομία και να δημιουργήσει καλύτερες προσδοκίες για τη χώρα σε αντίθεση με την αντιπολίτευση πουν παραπαίει.Μόνο που υπάρχει και η πραγματικότητα που δυστυχώς δεν συμφωνεί μαζί του.

Και η ευθύνη για αυτό δεν ανήκει στα μέσα ενημέρωσης που καταστροφολογούν όπως ισχυρίζεται συνεχώς. Οι πολίτες , η κοινωνία αντιλαμβάνονται δυστυχώς για τον πρωθυπουργό και τις παλινωδίες και τις ανακολουθίες αφού διαψεύδονται καθημερινά οι προσδοκίες και οι ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk