Νέες συμφωνίες από την Public

Νέους κρίκους στην αλυσίδα της προσθέτει η εταιρεία πολυκαταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας Public, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού

Νέους κρίκους στην αλυσίδα της προσθέτει η εταιρεία πολυκαταστημάτων τεχνολογίας και ψυχαγωγίας Public, συμφερόντων του επιχειρηματία Πάνου Γερμανού, με τη δημιουργία νέων καταστημάτων και την εξασφάλιση ισχυρών διεθνών συμμαχιών. Η εταιρεία εντός του 2016 σχεδιάζει να αποκτήσει τρία νέα καταστήματα στην Ελλάδα, σε Μυτιλήνη, Ρέθυμνο και σε μια άλλη πόλη, καθώς επίσης και ένα στην Κύπρο, ενώ αναμένεται να εμφανίσει λειτουργικά κέρδη. Για το 2015 η διοίκηση της εταιρείας αναμένει αύξηση πωλήσεων 26%, ξεπερνώντας τα 222 εκατ. ευρώ.
Η εταιρεία σύντομα, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να υπογράψει συμφωνία με τη δανέζικη επιχείρηση ήχου Scansonic, προκειμένου να διανείμει αποκλειστικά τα προϊόντα της στην Ελλάδα. Σχετικά με τα μερίδια αγοράς για το 2015, όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Public κ. Χρήστος Καλογεράκης, η εταιρεία ελέγχει το 12% σε προϊόντα τεχνολογίας από 8% το 2014, 16% στα βιβλία και 36% στο gaming. Για το νέο έτος η εταιρεία σκοπεύει να επενδύσει, σύμφωνα με το ίδιο στέλεχος, περίπου 3,5 εκατ. ευρώ για επενδύσεις, όπως άλλωστε και το προηγούμενο έτος, που αφορούν ανανέωση χώρων, ενίσχυση εποχικών ζωνών και νέων εφαρμογών.
Συμπληρώνοντας 10 χρόνια παρουσίας, τα καταστήματα Public καταγράφουν μια αναπτυξιακή πορεία στην ελληνική και στην κυπριακή αγορά. Το 2015, όπως ανέφερε o κ. Καλογεράκης, τα Public αποτελούν τη Νο1 επιλογή των καταναλωτών για τις κατηγορίες βιβλίο, μουσική, ταινίες και gaming, ενώ εφέτος τα Public κατέκτησαν και την πρώτη θέση σε πωλήσεις συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αξεσουάρ ανάμεσα στις αλυσίδες λιανικής της εγχώριας αγοράς (11μηνο 2015).
Στην ενίσχυση των αποτελεσμάτων του 2015 συνέβαλε μεταξύ άλλων και η στρατηγική επιλογή των Public να ενισχύσουν το υπάρχον πρoϊοντικό τους χαρτοφυλάκιο με την είσοδό τους και στην αγορά των εποχικών προϊόντων σε επιλεγμένες κατηγορίες, στρατηγική που αναμένεται να εξελιχθεί το 2016.
25 εκατ. επισκέπτες


Η διοίκηση της εταιρείας εκτιμά ότι το 2015 οι επισκέπτες στα καταστήματά της θα ξεπεράσουν τα 25 εκατ., αυξημένοι κατά 25% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Με αντίστοιχη δυναμική κινείται και η βάση των online επισκεπτών των e-shop της εταιρείας, με τους επισκέπτες να ξεπερνούν τα 32 εκατ., αυξημένοι κατά 30% συγκριτικά με το 2014.
Σχολιάζοντας την επιχειρηματική πορεία των Public ο κ. Καλογεράκης σημείωσε: «Το 2015 αποτελεί έτος αναφοράς για εμάς καθώς σε μία αντικειμενικά δύσκολη χρονιά κινούμαστε με σημαντική αύξηση πωλήσεων και εντυπωσιακή βελτίωση όλων των οικονομικών μας δεικτών. Στο 11μηνο του 2015 έχουμε κατακτήσει την πρώτη θέση σε επίπεδο λιανεμπορίου, σε πωλήσεις συσκευών και αξεσουάρ κινητής τηλεφωνίας, ενώ κινούμαστε με ιδιαίτερα ανοδικά μερίδια σε όλες τις κατηγορίες τεχνολογίας και ψυχαγωγίας. Το Public αποτελεί αγαπημένη μάρκα των Ελλήνων».
Στις επιδόσεις της εταιρείας σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η επένδυσή της σε ένα πλάνο ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Τα καταστήματα Public απασχολούν 1.500 εργαζομένους στα 48 καταστήματά τους σε Ελλάδα και Κύπρο. Την περίοδο των Χριστουγέννων το προσωπικό της εταιρείας ενισχύεται με την πρόσληψη 417 νέων εποχικών υπαλλήλων.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk