Οργισμένη αντίδραση Μητρόπουλου κατά ΣΥΡΙΖΑ

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εναντίον του Αλέξη Μητρόπουλου άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Σχέδιο πολιτικής του εξόντωσης και σπίλωσής του κατήγγειλε ο ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

Με μία οργισμένη ανακοίνωσή του, ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο για «μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας» και υποστήριξε ότι στο σχέδιο της πολιτικής του εξόντωσης, όπως αναφέρει, «μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών».

Ο κ. Μητρόπουλος, τέλος, μιλά για χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος του και καλεί τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Καταπολέμησης της Διαφθοράς να τον δώσουν στη δημοσιότητα, ενώ καθιστά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου».

Όλη η δήλωση έχει ως εξής:

«Σε λίγες μέρες (16-12-2015) εκδικάζεται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (Β’ Τμήμα) η αναίρεση του Δημοσίου και η δική μου κατά της υπ’αριθ. 3792/2015 απόφασης του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε ακυρώσει το μεγαλύτερο τμήμα του προστίμου που μου είχε επιβάλλει η Δ’ ΔΟΥ για ποσό που είχε εισπράξει το γραφείο μου (όχι εγώ προσωπικά) στο εξωτερικό το έτος 1999, είχε επαναπατρισθεί με το άρθρο 38 του ν. 3259/2004 («νόμος Αλογοσκούφη») και είχε αποδοθεί σε τρίτους δικαιούχους εις εκτέλεση δικαστικών αποφάσεων.

Με το υπ’αριθ.πρωτ. Δ12.Α1115972/ΕΞ.2013/18.7.2013 έγγραφο της Διεύθυνσης Φορολογίας Εισοδήματος (τμήμα Α΄), το Υπουργείο Οικονομικών είχε αποφανθεί ότι το ποσό αφορούσε νόμιμο επαναπατρισμό κεφαλαίων εκ του εξωτερικού.

Εξάλλου, το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με την υπ’αριθ. 525/23-3-2015 Γνωμοδότησή του (Β’ Τμήμα), μετά από ερώτημα της κας Κατερίνας Σαββαΐδου, πρώην Γενικής Γραμματέως της ΓΓΔΕ, είχε αποφανθεί ότι η υπόθεση έτους 1999 είχε προ πολλών ετών παραγραφεί.

Υπαναχώρηση από τις ιδεολογικές αρχές και προδοσία των οραμάτων του λαού μας δικαιολογώ στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, μεθόδους «μαφίας» και αριστερής αλητείας δεν θα ανεχθώ, έστω κι αν χρειαστεί να πεθάνω.

Δηλώνω πως θα συνεχίσω να προβάλλω τις απόψεις μου και να ασκώ κριτική στην εθνοκτόνα και κοινωνιοκτόνα ασκούμενη μνημονιακή πολιτική, όπως έπραξα πάντα, από όταν φυλακίστηκα και βασανίστηκα στη χούντα μέχρι και σήμερα.

Για το σχέδιο πολιτικής μου εξόντωσης και σπίλωσής μου, στο οποίο μετέχουν υπάλληλοι Οικονομικών Υπηρεσιών και Αρχών, έχω ενημερώσει σχετικά τον Μακαριότατο Πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερώνυμο.

Καλώ τους κ.κ. Υπουργό Δικαιοσύνης κ.Νίκο Παρασκευόπουλο και Υπουργό Καταπολέμησης της Διαφθοράς κ.Δημήτρη Παπαγγελόπουλο να δώσουν στη δημοσιότητα τον χαλκευμένο φορολογικό φάκελο σε βάρος μου.

Καλώ τον αξιότιμο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προεχόντως ως νομικό και άνθρωπο, να με προστατεύσει.

Καθιστώ τον πρωθυπουργό κ.Αλέξη Τσίπρα υπεύθυνο για ό,τι έχει σχεδιαστεί και εκτελείται σε βάρος μου.»

Την ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εναντίον του Αλέξη Μητρόπουλου άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Τουλουπάκη. Της διαβιβάστηκε ο φάκελος από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτση μετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση την οποία διεξήγαγε ο κ. Δραγάτσης σε βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής.

Η υπόθεση αφορά μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟY για φοροδιαφυγή ύψους 300.000 ευρώ η οποία φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί πριν από 16 χρόνια. Το ποσό αυτό με τις προσαυξήσεις σήμερα αγγίζει τις 940.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο συνεργάτες του δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε μεγάλο μέρος της αμοιβής τους για υπόθεση που είχε ως αντικείμενο πολλά εκατομμύρια ευρώ. Η αποκάλυψη της διαδικασίας, που είχε γίνει από το Βήμα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ως αιτία τον αποκλεισμό του και από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και παρά της αντίθετες εισηγήσεις μελών του κόμματος.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk