Παράταση ενός χρόνου για πάνω από 4.000 συμβασιούχους με τροπολογία

Παρατείνονται για ένα έτος οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα.

Παρατείνονται για ένα έτος οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα. Με τροπολογία η οποία εντάχθηκε στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης («Βοσκήσιμες γαίες και άλλες διατάξεις») δίνεται «ανάσα» για να συνεχίσουν τη δουλειά τους -σύμφωνα με εκτιμήσεις- περισσότεροι από 4.000 εργαζόμενοι στην καθαριότητα κτιρίων δημοσίων υπηρεσιών, ανεξάρτητων αρχών, ΝΠΔΔ (νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου), ΝΠΙΔ (Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου) και ΟΤΑ (δήμοι και περιφέρειες) και στην αποκομιδή απορριμμάτων των δήμων.

Οι συμβάσεις τους είχαν ανανεωθεί έως τις 31 Δεκεμβρίου 2015 με τον «νόμο Κατρούγκαλου» και λήγουν αυτές τις ημέρες. Τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, με τη νέα ρύθμιση, τις ανανεώνει ως τα τέλη του 2016 (περιλαμβάνει και όσες έχουν λήξει προ μηνός).
Σύμφωνα με την τροπολογία, παρατείνονται αυτοδικαίως μέχρι τις 31.12.2016 οι ισχύουσες συμβάσεις, καθώς και όσες έχουν λήξει εδώ και 30 ημέρες για την καθαριότητα των κτιρίων των δημόσιων υπηρεσιών, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΝΠΙΔ και των ΟΤΑ, καθώς και τις κάθε είδους υπηρεσίες καθαριότητας των ΟΤΑ.
Για την παράταση ενός χρόνου των συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στην καθαριότητα είχε δεσμευτεί ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Βερναρδάκης κατά τη συνάντησή του με συνδικαλιστές της ΠΟΕ – ΟΤΑ αλλά και με εργαζόμενους στην καθαριότητα.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk