Διφορούμενες δηλώσεις Αποστόλου για επιστροφή αγροτικών ενισχύσεων

Την δήλωση ότι τόσο ο ίδιος ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται

Την δήλωση ότι τόσο ο ίδιος ως υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να προχωρήσουν σε ανάκτηση των αγροτικών ενισχύσεων που δόθηκαν επί υπουργίας Σωτήρη Χατζηγάκη (κυβέρνηση Καραμανλή) το 2008-2009 σε 725.000 αγρότες, έκανε στην Βουλή ο Ευ. Αποστόλου. Σημειώνεται ότι σε τροπολογία αρμοδιότητάς του που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τις βοσκήσιμες γαίες (θα ψηφιστεί την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου) προβλέπεται η ανάκτηση ενισχύσεων ύψους 320 εκατ. ευρώ, καθώς στην αντίθετη περίπτωση η χώρα θα υποχρεωθεί να πληρώσει ως πρόστιμο το ποσό αυτό στην Ε.Ε.

«Όσο είμαι εγώ υπουργός και όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα υπάρξουν ανακτήσεις», είπε ο κ. Αποστόλου καλώντας μάλιστα τους αγρότες «να μην ανησυχούν, όσο υπάρχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

«Είμαστε στο απόσπασμα», είπε στην Ολομέλεια της Βουλής διευκρινίζοντας ότι « στο ευρωπαϊκό δικαστήριο θα έχουμε ημερήσιο πρόστιμο αν δεν δείξουμε ότι σε αυτό το θέμα των ανακτήσεων κάτι κάνουμε -ήδη το ποσό έχει μειωθεί στο μισό από αυτό που είχε ζητηθεί. Κάνουμε μία προσπάθεια για να μην μας πάνε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο»

Λίγο αργότερα δήλωσε εκτός Βουλής ότι «εδώ κι ένα χρόνο ενημερώνεται ο αγροτικός κόσμος ότι βρήκαμε πάνω από 1,5 δισ. δημοσιονομικές υποχρεώσεις και άλλους τόσους καταλογισμούς» και πρόσθεσε ότι «στην πίεση Κομισιόν προσπαθούμε να μειώσουμε τα ποσά που ζητείται να ανακτηθούν και να δείξουμε ότι κάνουμε προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση» «Έχουμε μαραθώνιο διαπραγμάτευσης για να απαλύνουμε και να εξαφανίσουμε αν γίνεται τις ανακτήσεις», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και κάλεσε την αντιπολίτευση να αναλάβει τις ευθύνες της ώστε να υπάρξει σχετική συναπόφαση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk