Επιστολή με την οποία υπογραμμίζει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στις εμπορευματικές μεταφορές της Βόρειας Ελλάδας, λόγω του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Σκοπίων-Θεσσαλονίκης, απέστειλε στους αρμόδιους υπουργούς η διοίκηση του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ).

Με επιστολή προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νικόλαο Τόσκα, τον υπουργό Υποδομών, Χρήστο Σπίρτζη και τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ιωάννη Μουζάλα, το ΕΒΕΘ υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- ότι εξαιτίας του παρατεταμένου αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Σκοπίων-Θεσσαλονίκης, από τους πρόσφυγες, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα ακόμη και για τις μεταποιητικές επιχειρήσεις.

Όπως υποστηρίζει το ΕΒΕΘ, ο τελευταίος συρμός εισήλθε στην Ελλάδα στις 18 Νοεμβρίου και «έκτοτε δεν κατέστη δυνατό να κινηθούν άλλοι συρμοί προς τη Θεσσαλονίκη», ενώ συμπληρώνει ότι «ήδη βρίσκονται παγιδευμένοι 18 συρμοί στο έδαφος της FYROM, έμφορτοι εμπορευμάτων και πρώτων υλών».

Επιπλέον, τονίζεται ότι ως αποτέλεσμα του αποκλεισμού της σιδηροδρομικής γραμμής Σκοπίων-Θεσσαλονίκης, οι συρμοί από τη Θεσσαλονίκη προωθούνται μέσω Βουλγαρίας προς χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, «με αποτέλεσμα την υπέρμετρη αύξηση του μεταφορικού κόστους».

Μεταξύ άλλων στην επιστολή τονίζεται ακόμη ότι ορισμένες επιχειρήσεις διατρέχουν τον κίνδυνο της διακοπής της παραγωγής λόγω ελλείψεων ή καθυστερημένων αφίξεων των πρώτων υλών.