Ένα βίντεο διαστημικής… μαγειρικής, το οποίο δημιούργησαν οι αμερικανοί αστροναύτες Σκοτ Κέλι και Κγιέλ Λίντγκρεν που βρίσκονται στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΔΔΣ), έδωσε στη δημοσιότητα χθες η NASA. Με αφορμή την ημέρα των Ευχαριστιών, οι δύο αστροναύτες αποκαλύπτουν πώς μπορεί κανείς να ετοιμάσει ένα γεύμα στο Διάστημα.


Στιγμιότυπο από το βίντεο κατά τον χαιρετισμό των αστροναυτών που ακολουθείται από μια τούμπα

Σεφ στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Σε πρώτη φάση, όπως δείχνει το βίντεο, το «αποξηραμένο» και αεροστεγώς κλεισμένο γεύμα με κοτόπουλο και ζυμαρικά τοποθετείται στο ειδικό μηχάνημα για την ενυδάτωσή του. Μετά την προσθήκη νερού μέσα στο ανοιγμένο πλέον σακουλάκι, εκείνο τοποθετείται στον ειδικό «χαρτοφύλακα» ο οποίος σε ρόλο θερμοφόρας ζεσταίνει το περιεχόμενό του. Το βίντεο κλείνει με τις ευχές των δύο αστροναυτών για «Happy Thanksgiving» και μια ταυτόχρονη τούμπα σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας.

Σύμφωνα με την NASA, η ημέρα των Ευχαριστιών (26.10) είναι αργία και στο Διάστημα. Έτσι, οι αστροναύτες που βρίσκονται σε τροχιά θα περνούσαν τη μέρα τους παρακολουθώντας ποδόσφαιρο και απολαμβάνοντας το εορταστικό τους γεύμα αποτελούμενο από καπνιστή γαλοπούλα, καραμελωμένες γλυκοπατάτες, πατάτες ογκρατέν και καλαμπόκι.