Υψηλή επιφυλακή, μηδέν παραχωρήσεις και τα πάντα υπό έλεγχο. Αυτά είναι τα συμπεράσματα μετά τη συνάντηση που είχαν οι εμπλεκόμενοι στην ασφάλεια του Clasico, ανάμεσα σε Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα, που είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο στο Bernabeu.

Η κόκκινη φωτεινή ένδειξη είναι αναμμένη, όμως υπάρχει η δέσμευση μέχρι το τέλος του αγώνα οι συζητήσεις να αφορούν μονάχα το ποδόσφαιρο.

Η συνάντηση βρίσκεται πάντα το κέντρο της προσοχής των φιλάθλων σε όλο τον κόσμο αλλά τώρα μετά από όσα συνέβησαν την Παρασκευή στο Παρίσι, η συνάντηση απασχολεί ακόμα περισσότερο, όχι μόνο για αυτά που θα συμβούν στον αγωνιστικό, αλλά και για την ασφάλεια στο στάδιο και τους γύρω χώρους. Γι αυτό και αναμένεται το Bernabeu να είναι θωρακισμένο.

«Πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή, γιατί η τρομοκρατία είναι παγκόσμια», ανέφερε εκπρόσωπος της Κυβέρνησης που πήρε μέρος στην σύσκεψη για τα μέτρα.

«Από μέρες πριν από το παιχνίδι θα πρέπει να ελέγχουμε την περιοχή, την παρακολούθηση των οχημάτων που σταθμεύουν γύρω από από το στάδιο. Εκπαιδευμένοι σκύλοι θα ψάχνουν για εκρηκτικά, ενώ θα καθαριστούν οι υπόνομοι στην περιοχή».

Η βασική καινοτομία είναι ότι θα υπάρχουν τρεις δακτύλιοι ασφαλείας, ενώ στις εισόδους θα υπάρχουν ανιχνευτές μετάλλων,αντίστοιχοι με εκείνους που υπάρχουν στα αεροδρόμια.