Το κόμμα των χορτάτων δεν εκφράζει τη γενιά μας

Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θα εκλεγεί πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας.

Το κόμμα των χορτάτων δεν εκφράζει τη γενιά μας | tovima.gr
Στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ θα εκλεγεί πιθανότατα ο επόμενος πρωθυπουργός της Ελλάδας. Το πρόβλημα της χώρας λοιπόν συνδέεται στενά με το πρόβλημα της ΝΔ, η οποία ως κόμμα εξουσίας, αντί να είναι ο φυσικός εκφραστής της δημιουργικής, της παραγωγικής Ελλάδας και της μεταρρυθμιστικής φιλοσοφίας, εκφράζει δυστυχώς ένα πολιτικό κατεστημένο στο οποίο οι πολίτες έχουν γυρίσει οριστικά την πλάτη.

Και ας μη γελιόμαστε, αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ηλικία ή στα σύμβολα. Οφείλεται κυρίως σε νοοτροπίες και σε παθογένειες ετών: στον ελιτισμό, στις αποϊδεολογικοποιημένες προσωποκεντρικές ομαδοποιήσεις, στις βαρονίες, στην ευνοιοκρατία, στη μεταρρυθμιστική κόπωση, στην εξυπηρέτηση συντεχνιακών λογικών, στον μονότονο και πολλές φορές ανούσιο λόγο.

Η ΝΔ αναμασά τα ίδια και τα ίδια. Η σκέψη της έγινε στεγνή, η φωνή της άηχη και η φιλοσοφία της έγινε η φιλοσοφία των χορτάτων. Απευθύνεται σε μια κοινωνία που δεν υπάρχει πια. Την ίδια ώρα που χρειαζεται να μιλήσει τη γλώσσα της απλής λογικής που θα ακουμπά με ρεαλισμό στην καθημερινότητα και στα δραματικά ζητήματα τα οποία αφορούν την ελληνική κοινωνία μιλάει με συνθήματα, με αξιώματα που παπαγαλίζονται εύκολα και όχι με επιχειρήματα που απαιτούν δουλειά, σκέψη και όσμωση με εκείνους που ψάχνουν να ανανεώσουν την πίστη τους στη δύναμη της πολιτικής.

Για αυτο είναι ανάγκη να έλθουν δίπλα μας τα πλέον παραγωγικά και δημιουργικά κομμάτια της χώρας, χωρίς στεγανά, παρωπίδες και επετηρίδες. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που η ζωή και η προκοπή τους είναι άρηκτα συνεδεδεμένες με την πορεία της πατρίδας. Οφείλουμε λοιπόν να μπούμε στη διαδικασία να τους αναζητήσουμε, να τους καλέσουμε, να τους ακούσουμε και να κάνουμε ένα βήμα στο πλάι, να τους δώσουμε χώρο και μαζί τους να ξαναστήσουμε την Ελλάδα στα πόδια της.
Ο επόμενος πρόεδρος της ΝΔ θα κληθεί να κυβερνήσει μια παραπαίουσα χώρα. Γι’ αυτό λοιπόν οι υποψήφιοι πρόεδροι οφείλουν να απευθυνθούν και να κινητοποιήσουν όχι τον έτσι και αλλιώς περιορισμένης εμβέλειας κομματικό μηχανισμό αλλά όλους αυτούς που κατανοούν ότι αν δεν αλλάξει η ΝΔ δεν θα αλλάξει η χώρα. Για αυτό είναι υποχρεωμένοι και οι τέσσερις υποψήφιοι πρόεδροι να ζητήσουν καθαρή εντολή για ριζοσπαστικές, τολμηρές, ακόμη και ιστορικές αποφάσεις που θα καθορίσουν όχι μόνο το μέλλον της παράταξης αλλά και το ευρωπαϊκό μέλλον της πατρίδας μας.
Προφανώς αντίπαλός τους δεν είναι ο συνυποψήφιός τους, δεν είναι καν ο Τσίπρας. Αντίπαλος είναι η κρίση, είναι η φτώχεια, είναι η παρακμή. Αντίπαλός τους είναι τα δύσκολα που έρχονται για την Ελλάδα και για τη γενιά μας.
Οι κ.κ. Γιάννης Οικονόμου και Βασίλης Τοκάκης είναι μέλη της ΠΕ της Νέας Δημοκρατίας.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk