ΣΥΡΙΖΑ vs ΣΥΡΙΖΑ: Τhe sequel…

Στην αρχή ήταν ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Λαπαβίτσας, ο Στρατούλης, ο Βαρουφάκης, η Ραχήλ και… τα άλλα παιδιά που σήκωσαν παντιέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούστηκαν για το τρίτο Μνημόνιο.

ΣΥΡΙΖΑ vs ΣΥΡΙΖΑ: Τhe sequel… | tovima.gr
Στην αρχή ήταν ο Λαφαζάνης, η Ζωή, ο Λαπαβίτσας, ο Στρατούλης, ο Βαρουφάκης, η Ραχήλ και… τα άλλα παιδιά που σήκωσαν παντιέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρούστηκαν για το τρίτο Μνημόνιο. Ο εμφύλιος που ξέσπασε οδήγησε σε διάσπαση, αποχωρήσεις και στη δημιουργία ενός νέου κόμματος. Συνηθισμένη άλλωστε η Αριστερά σ’ αυτά, ήταν μάλλον μια αναμενόμενη εξέλιξη, η οποία έφερε ανακούφιση τόσο στην ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην κοινωνία και στους πιστωτές.
Ο Τσίπρας, είπαν, απαλλάχθηκε από την Πλατφόρμα, τους ακραίους, τους νάρκισσους και τους γραφικούς, όσους δεν μπορούσαν να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της διακυβέρνησης και προτιμούσαν τον καταγγελτικό λόγο και στάση αντιπολίτευσης. Η ανακούφιση όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχθηκε επιτέλους την πραγματικότητα που προκάλεσε η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου δεν κράτησε για πολύ.
Γιατί, όπως φαίνεται, ο εμφύλιος «ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ» δεν έχει τέλος. Λες και αυτό το κόμμα έχει την αντίφαση, την αλληλοσύγκρουση και την εσωτερική διαμάχη στο DNA του.
Συνεχώς νέες διαφωνίες που προκαλούν φανατισμό και εσωτερικές έριδες έρχονται στην επιφάνεια. Η ανακοίνωση του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ την περασμένη εβδομάδα που καλούσε τον ΣΥΡΙΖΑ να διαδηλώσει κατά της πολιτικής της κυβέρνησης(!), η οποία ξεσήκωσε θύελλα χλευασμού και ειρωνείας, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.
Εμφύλιος έχει ξεσπάσει και για το Ελληνικό.
Ο αντιπεριφερειάρχης Χρήστος Καπάταης παραιτήθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Ελληνικό ΑΕ δηλώνοντας την αντίθεσή του στην αξιοποίηση της έκτασης. Οπως αναφέρει σε επιστολή του, η παράταξή του Δύναμη Ζωής με επικεφαλής τη Ρένα Δούρου έχει ως πάγια θέση της τη δημιουργία μητροπολιτικού πάρκου πρασίνου και πολιτισμού στον χώρο με ήπια ανάπτυξη διασφαλίζοντας το δημόσιο συμφέρον. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος δηλώνει ότι η μόνη πραγματικά καλή λύση για την αξιοποίηση του Ελληνικού είναι η μετατροπή του σε πάρκο, σύμφωνα με παλαιότερη μελέτη του Πολυτεχνείου.
Ακόμη, η Νομαρχιακή Επιτροπή Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την αντίθεσή της στη διαδικασία αξιοποίησης του Ελληνικού σημειώνοντας ότι «η διαδικασία του υποτιθέμενου διαγωνισμού όσο και το προσχέδιο σύμβασης που είχε υπογραφεί μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και του επενδυτή είναι παράνομα και νομικά διάτρητα».
Επίσης εμφύλιος έχει ξεσπάσει για τις επενδύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ. Η διαμάχη μαίνεται ανάμεσα στον προερχόμενο από τους Οικολόγους Πράσινους κ. Τσιρώνη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη. Ο κ. Τσιρώνης αντιτίθεται στην υλοποίηση σύγχρονων μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων που λειτουργούν σε όλη την Ευρώπη.
Και υπάρχουν και άλλα ζητήματα σε θέματα επενδύσεων (Σκουριές, ΟΛΠ κ.ά.) που προκαλούν έντονες αντιπαραθέσεις, οι οποίες ξεφεύγουν από τα όρια της εσωκομματικής αντιπολίτευσης. Ολες αυτές όμως οι αντιφάσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν ότι ο κ. Τσίπρας αργά ή γρήγορα θα πρέπει να τραβήξει διαχωριστικές. Και το συντομότερο, το καλύτερο. Μόνο που αυτή τη φορά οι εκλογές δεν αποτελούν επιλογή…

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk