Βούλευμα Εφετών βάζει φωτιά στην υπόθεση Σαββαΐδου

Βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο παραπέμπει στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους εκπροσώπους της Gennet AE

Βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, το οποίο παραπέμπει στο ακροατήριο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τους εκπροσώπους της Gennet AE, εμπλέκεται στην υπόθεση Σαββαΐδου και «καίει» την απόφαση της πρώην γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων για επανέλεγχο. Φαίνεται έτσι ότι με την απόφαση αυτή παρενέβη, ως μη ώφελε, σε απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, αφού η δίκη των τεσσάρων που έχουν παραπεμφθεί αναβλήθηκε εν όψει του επανελέγχου για το πρόστιμο των 78 εκατ. ευρώ. Το βούλευμα υιοθετεί πλήρως, όπως ρητά αναφέρει, τα ευρήματα του φορολογικού ελέγχου κατά της Gennet AE.
Αποτελεί βασικό λόγο παραπομπής, εκτός από την κατάθεση του πρώην ΓΓ Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, ο οποίος εμφανίστηκε αυτοβούλως και άφηνε ανοικτό να έχει διατελέσει η κυρία Αικατερίνη Σαββαΐδου και δικηγόρος της Gennet AE (η εταιρεία το διαψεύδει). Το αμετάκλητο βούλευμα 472/2014, το οποίο εκδόθηκε με την κατεπείγουσα διαδικασία, παραπέμπει για τοκογλυφία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος τους Κωνσταντίνο Τσουκαλίδη, Αλέξανδρο Μαρτίνη και Κώστα Υφαντή και έναν πολιτικό, τον πρώην ΓΓ Γιάννη Ανθόπουλο, ο οποίος κατηγορείται ότι μεσολάβησε στη διαδικασία δανεισμού της εταιρείας ΟΔΕΤΤΗ Παυλίδη από την Gennet έναντι ανταλλαγμάτων.
Στο βούλευμα περιγράφονται για τις αποδιδόμενες τοκογλυφικές δραστηριότητες της εταιρείας Gennet: «Η εταιρεία ΟΔΕΤΤΗ, μη δυνάμενη από το 2001 να δανειστεί, κατέφυγε στην Gennet με τη διαμεσολάβηση έναντι ανταλλαγμάτων του πολιτικού Ι. Ανθόπουλου (…), για να προσδοθεί νομιμοφάνεια στο δάνειο συντάχθηκαν εικονικές συμβάσεις πώλησης και επεξεργασίας καπνών από την ΟΔΕΤΤΗ προς την Gennet με έκδοση εικονικών τιμολογίων (… ). Για την επιστροφή του δανείου συστάθηκε η εταιρεία Καπνεμπορικές Επιχειρήσεις ΕΠΕ, που εκπροσωπούσε η 18χρονη κόρη της Οδέττη Παυλίδη και στη συνέχεια δήθεν μεταπωλούσε καπνά από τη μάνα στην κόρη».
Επί της ουσίας η παραπομπή της κυρίας Σαββαΐδου για απόπειρα απιστίας από τους εισαγγελείς κ. Ιωάννη Δραγάτση και κυρία Αγγελική Τριανταφύλλου στηρίζεται ακόμα στη βλάβη την οποία υπέστη το Δημόσιο με την αναβολή και της άλλης υπόθεσης στο Διοικητικό Εφετείο (βρίσκεται στη φάση προσδιορισμού δικασίμου), στο οποίο προσέφυγε η ίδια η εταιρεία για το πρόστιμο. Ούτε αυτή η δίκη προχώρησε για να πληρωθεί το πρόστιμο με την απόφαση επανελέγχου της κυρίας Σαββαΐδου τον Δεκέμβριο του 2014. Παράλληλα η ανάκριση που γίνεται για την ίδια υπόθεση έχει παγώσει. Μήνυση εναντίον των ελεγκτών που δικαιώθηκαν από το βούλευμα έχει υποβάλει η εταιρεία που ελέγχεται… Με τον επανέλεγχο, όπως κρίνουν οι εισαγγελείς, δεν θα μπορούσε παρά να μειωθεί το πρόστιμο, ενώ βρίσκονται σε δύσκολη θέση και οι ελεγκτές που έκαναν τη δουλειά τους.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk