Και οι κρίνοντες κρίνονται

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είναι εκλεγμένος από τους συναδέλφους του, όπως ορίζει ο νόμος. Γενικά ο κ. Ηλίας Ζαγοραίος είναι ευγενικός άνθρωπος, χαμηλού προφίλ και η πόρτα του είναι ανοικτή σε δικηγόρους σε δημοσιογράφους στο κοινό.

Και οι κρίνοντες κρίνονται | tovima.gr

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών είναι εκλεγμένος από τους συναδέλφους του, όπως ορίζει ο νόμος. Γενικά ο κ. Ηλίας Ζαγοραίος είναι ευγενικός άνθρωπος, χαμηλού προφίλ και η πόρτα του είναι ανοικτή σε δικηγόρους σε δημοσιογράφους στο κοινό. Εντελώς ξαφνικά μάθαμε ότι ελέγχεται πειθαρχικά, διότι έδωσε αρμοδιότητα σε πάνω από δύο εισαγγελείς να ελέγξουν μεγάλη υπόθεση που αφορούσε κατηγορούμενο και σε άλλο σκάνδαλο.
Ως εδώ καλά… Γιατί όχι, θα έλεγε κανείς, αφού . Μήπως, όμως ο προϊστάμενος μιας κρίσιμης Εισαγγελίας δεν θα έπρεπε να λαμβάνει με φαξ την απόρρητη κλήση για εξηγήσεις, χωρίς μάλιστα να το γνωρίζει η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, όπως μαθαίνουμε… Ολόκληρη η Εισαγγελία πληροφορήθηκε το πειθαρχικό του κ. Ζαγοραίου, που μπορεί να σταματήσει εδώ αν οι εξηγήσεις του κριθούν ικανοποιητικές. Όχι ότι η άκομψη δημοσιοποίηση της πειθαρχικής διαδικασίας θα κάμψει το φρόνημά του, όπως τον ξέρουμε… Αλλά μήπως η ίδια η Δικαιοσύνη θα έπρεπε να προστατεύεται από τη διάπραξη και ποινικών αδικημάτων με τη μη προστασία ενός θεσμού, που αυτή την περίοδο χειρίζεται κρίσιμες υποθέσεις, όπως τη λίστα Λαγκάρντ, μεγάλες υποθέσεις του κοινού ποινικού Δικαίου και άλλες πολλές…
Ρωτήσαμε λοιπόν τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αρμόδιο και για θέματα Διαφθοράς και στον χώρο της Δικαιοσύνης, αν σκοπεύει να αντιδράσει για τις διαδικασίες, που ακολουθήθηκαν. Μας δήλωσε άγνοια, αλλά όταν του θέσαμε τα γεγονότα μας είπε ότι «πρέπει να διερευνηθούν από τα αρμόδια όργανα της Δικαιοσύνης».
Μακάρι, σκεφτήκαμε… Και πώς μας ήρθε στο μυαλό ότι ο κ. Ζαγοραίος προΐστατο και του περίφημου ταξιδιού στο Παρίσι και επόπτευσε της κατάθεσης Φαλτσιανί για τη λίστα Λαγκάρντ, μιας έρευνας που ακόμα συνεχίζεται, χωρίς διαρροές και τυμπανοκρουσίες…
Μακάρι αυτή τη φορά -έτσι για αλλαγή- να αποδειχτεί ότι «το σύστημα δεν είναι αήττητο»…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk