Τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης τεχνολογίας IFA 2015, στο Βερολίνο, η Samsung είχε παροτρύνει τους παρευρισκόμενους κατά την παρουσίαση του smartwatch Gear S2, να κάνουν… μεγάλες σκέψεις. «Σκέψεις» οι οποίες θα άγγιζαν τις 18,4 ίντσες.

Λίγους μήνες αργότερα το νέο tablet του νοτιοκορεατικού κολοσσού είναι γεγονός και μάλιστα λόγω μεγέθους, συνοδεύεται από ένα ενσωματωμένο χερούλι για την εύκολη μεταφορά του.

Τεράστια οθόνη, εύκολη μεταφορά

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η γιγάντια συσκευή με οθόνη full HD 18,4 ιντσών και βάρος 2,65 κιλά διαθέτει οκταπύρηνο επεξεργαστή Samsung Exynos 7 στα 1,6GHz, εμπρόσθια κάμερα 2,1MP, 2GB RAM, εσωτερική μνήμη 32GB με δυνατότητα επέκτασης έως 128GB, μέσω microSD, και μπαταρία 5.700mAh. Χάρη στον ιδιαίτερο σχεδιασμό του το Galaxy View μπορεί να «στέκεται» όρθιο επάνω σε επίπεδες επιφάνειες, ενώ το εργονομικό χερούλι στο πίσω μέρος του, του χαρίζει χαρακτήρα… χαρτοφύλακα.

«Γαλαξιακή» απόλαυση 18,4 ιντσών αναμένεται να χαρίσει στους χρήστες το Galaxy View της Samsung

Η εταιρεία φημολογείται ότι εργαζόταν εδώ και αρκετό καιρό επάνω στην γιγαντιαία ταμπλέτα με την κωδική ονομασία Tahoe. Το τεραστίων διαστάσεων Android tablet θα μπορούσε να λύσει τα χέρια επαγγελματιών σχεδίου κ.ά., ενώ υπόσχεται να μεταφέρει στο μέλλον ακόμα και απλές καθημερινές συνήθειες όπως π.χ. η μαγειρική. Έτσι σε ρόλο sous-chef θα μπορούσε να τοποθετηθεί για παράδειγμα στον πάγκο της κουζίνας διευκολύνοντας την ιεροτελεστία της γαστρονομικής δημιουργίας.

Οι ταμπλέτες μεγαλώνουν

Πριν από λίγο καιρό και η Apple είχε ανακοινώσει τα σχέδιά της να κινηθεί προς συσκευές μεγαλύτερου μεγέθους, μέσα από την παρουσίαση του iPad Pro: μιας ταμπλέτας μεγέθους 12,9 ιντσών με ανάλυση οθόνης 2732×2048 πίξελ, επεξεργαστή A9X, υπέρλεπτο σχεδιασμό και σύστημα ήχου τεσσάρων ηχείων. To νέο και μεγαλύτερο tablet της οικογένειας των iPad αναμένεται να διατεθεί στην αγορά μέσα στον Νοέμβριο.

Το επίσης μεγάλο iPad Pro το οποίο αναμένεται να διατεθεί στην αγορά μέσα στον Νοέμβριο

Σύμφωνα με τους αναλυτές, οι τεχνολογικοί κολοσσοί φαίνεται να στρέφονται τώρα σε ένα «υβρίδιο» μεταξύ ηλεκτρονικού υπολογιστή, tablet και – γιατί όχι – τηλεοπτικού δέκτη, το οποίο διευκολύνει τους χρήστες που αναζητούν μια εύχρηστη συσκευή η οποία μεταφέρεται χωρίς κόπο ενώ παράλληλα τους προσφέρει δυνατότητες και μνήμη αντίστοιχη ενός φορητού υπολογιστή. Ενδιαφέρον, υπογραμμίζουν, θα έχει το προφίλ του μέσου καταναλωτή που θα ανταποκριθεί στη νέα γενιά γιγαντιαίων ταμπλετών.