Η ISIS «έδεσε ομήρους σε κίονες της Παλμύρας πριν τους ανατινάξει»

Ακτιβιστές αναφέρουν πως μέλη της τζιχαντιστικής ISIS έδεσαν τρεις αιχμαλώτους σε ρωμαϊκούς κίονες στην Παλμύρα και τους ανατίναξαν. Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πέμπτη καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο τους τελευταίους μήνες -και μάλιστα, βαμμένη με αίμα.

Ακτιβιστές αναφέρουν πως μέλη της τζιχαντιστικής ISIS έδεσαν αιχμαλώτους σε ρωμαϊκούς κίονες στην Παλμύρα και τους ανατίναξαν.

Εάν επιβεβαιωθεί, θα πρόκειται για την πέμπτη καταστροφή στον αρχαιολογικό χώρο τους τελευταίους μήνες -και μάλιστα, βαμμένη με αίμα.

Σύμφωνα με την ομάδα Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και ακτιβιστή στην περιοχή, τον οποίο επικαλείται, το περιστατικό συνέβη τη Δευτέρα.

Οι κίονες παγιδεύτηκαν με εκρηκτικά ενώ πάνω τους δέθηκαν τρεις αιχμάλωτοι, η ταυτότητα των οποίων είναι ακόμη άγνωστη, πριν πυροδοτηθούν τα εκρηκτικά.

Οι τζιχαντιστές είχαν καταλάβει την Παλμύρα, ο αρχαιολογικός χώρος της οποίας ήταν το «διαμάντι» της περιοχής, το Μάιο.

Εκτός από την καταστροφή της Αψίδας, δύο ναών και επιτάφιων πύργων, οι τζιχαντιστές έχουν χρησιμοποιήσει τα ρωμαϊκά μνημεία ως «σκηνικό» εκτελέσεων: Αρχικά, είχαν προχωρήσει σε ομαδική εκτέλεση στο αρχαίο θέατρο, ενώ σε δεύτερο περιστατικό είχαν κρεμάσει τη σορό του επικεφαλής αρχαιολόγου του χώρου σε κίονα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk