Το Gi FlyBike δεν είναι ένα απλό αναδιπλούμενο ποδήλατο. Είναι ένα ηλεκτροκίνητο ποδήλατο πόλης το οποίο είναι σχεδιασμένο ώστε να διευκολύνει τις μετακινήσεις στα αστικά κέντρα, αλλά και να εκμεταλλεύεται την ενέργεια της μπαταρίας του για να φορτίζει το smartphone του κατόχου του, αξιοποιώντας παράλληλα τον χρόνο που περνάει ο ίδιος στους δρόμους.
«Παιδί» των Λούκας Τολέδο, Αγκουστίν Αγκοστίνο και Ερικ Σιβίλα από τη Νέα Υόρκη, το ποδήλατο-«θαύμα» γεννήθηκε χάρη στον μεγάλο εκνευρισμό που είχαν προκαλέσει οι αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αργεντινής στους δημιουργούς του.
Χάρη σε έναν αστραπιαίο μηχανισμό το Gi FlyBike διπλώνει σε μόλις ένα δευτερόλεπτο. Οσο κάνει πετάλι, ο κάτοχός του έχει τη δυνατότητα να φορτίζει το smartphone του. Το μόνο που έχει να κάνει είναι να τοποθετήσει τη συσκευή του στην ειδική θέση και αμέσως η συσκευή συνδέεται με την μπαταρία του ποδηλάτου.
Το hi-tech αναδιπλούμενο δίκυκλο έχει εμβέλεια 64 χλμ. με μία φόρτιση, ζυγίζει 17 κιλά και διαθέτει ενσωματωμένα φώτα και κλειδαριά ασφαλείας. «Φοράει» λάστιχα κανονικού μεγέθους, σε αντίθεση με άλλα αναδιπλούμενα ποδήλατα, γεγονός που του χαρίζει ακόμη αποδοτικότερη κίνηση. Το Gi FlyBike για την ώρα βρίσκεται σε φάση προσέλκυσης κεφαλαίου μέσω Kickstarter. Οι ενδιαφερόμενοι παρ’ όλα αυτά μπορούν να το προπαραγγείλουν προς 1.990 δολάρια (δηλαδή περίπου 1.750 ευρώ).
Ενα κινητό για την… Pepsi


Οι φήμες ότι η αμερικανική εταιρεία αναψυκτικών Pepsi ετοιμάζεται να παρουσιάσει το πρώτο της smartphone… αφρίζουν! Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο, θα πρόκειται για μια οικονομική συσκευή Android η οποία μάλλον θα ονομάζεται Pepsi P1 και θα διαθέτει οθόνη μεγέθους 5,5 ιντσών, σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και κάμερα ανάλυσης 13 MP.

Ο αμερικανικός κολοσσός έσπευσε να επιβεβαιώσει τις φήμες, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι η «αφρώδης» συσκευή αναμένεται να διατεθεί σε πρώτη φάση στην Κίνα, και μάλιστα μέσα σε λίγους μήνες.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Pepsi συνεργάζεται στην παρούσα φάση με μια κατασκευάστρια εταιρεία για τη δημιουργία μιας σειράς από smartphones και αξεσουάρ τα οποία προορίζονται για την κινεζική αγορά μέσα στους επόμενους μήνες»
δήλωσε εκπρόσωπος της αμερικανικής εταιρείας. «Δεν σκοπεύουμε να περάσουμε στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να «κερδίζουμε» τους καταναλωτές μέσα από ευρηματικούς και καινοτόμους τρόπους, που θα στοχεύουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας».
Νοημοσύνη στα πόδια!
Μια σειρά από «έξυπνους» θερμαινόμενους πάτους παπουτσιών για μεγαλύτερη άνεση τον χειμώνα δημιούργησε η εταιρεία Digitsole. Οι πρωτοποριακοί πάτοι Warm Series επικοινωνούν και ελέγχονται μέσω μιας συνοδευτικής εφαρμογής για smartphone (iPhone και Android). Με τον τρόπο αυτόν, η αυξομείωση της θερμοκρασίας στο εσωτερικό των παπουτσιών γίνεται παιχνιδάκι για ζεστά πόδια όταν χρειάζεται –όταν π.χ. ο κάτοχός τους βγαίνει στον χιονιά –ενώ παράλληλα υπάρχει η δυνατότητα περιορισμού της θερμότητας όταν αυτή είναι περιττή –π.χ. σε εσωτερικούς χώρους κτιρίων. Η μέγιστη θερμοκρασία των πάτων αγγίζει τους 45 βαθμούς Κελσίου.
Επιπλέον, σε ρόλο ψηφιακού βηματομετρητή οι «έξυπνοι» πάτοι μετρούν τα βήματα που πραγματοποιεί ο κάτοχός τους και με τη βοήθεια της εφαρμογής υπολογίζουν την απόσταση που διανύει και τις θερμίδες που καίει κάθε φορά. Οι πάτοι Warm Series αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός του Οκτωβρίου σε 40 χώρες προς 198 δολάρια –δηλαδή περίπου 174 ευρώ.
«Σαρωτής» θερμίδων


Τα ψηφιακά καταστήματα, ως γνωστόν, είναι πλημμυρισμένα από αμέτρητες εφαρμογές-θερμιδομετρητές. Βλέποντας την τεράστια ζήτηση προς αυτήν την κατεύθυνση, η ισραηλινή εταιρεία Consumer Physics αποφάσισε να πρωτοτυπήσει ξεφεύγοντας από τον «βραχνά» της εισαγωγής πληροφοριών από την πλευρά του χρήστη. Ετσι δημιούργησε το SCiO: έναν «έξυπνο» θερμιδομετρητή υπό μορφή μπρελόκ, ικανό να… σαρώνει τα τρόφιμα και σε συνδυασμό με μια εφαρμογή να αναλύει τη μοριακή τους υπογραφή. Το μυστικό του κρύβεται στην τεχνική της φασματοφωτομετρίας εγγύς υπερύθρου (NIR). Μέσω μιας δέσμης φωτός που εκπέμπει προς το μέρος του τροφίμου, η μικρή συσκευή πραγματοποιεί τη στιγμιαία σάρωσή του. Βάσει της αντανάκλασης του φωτός από τα μόρια του τροφίμου, το SCiO υπολογίζει την περιεκτικότητά του σε λιπαρά, υδατάνθρακες, πρωτεΐνη και, τέλος, τις θερμίδες.

Πριν από περίπου έναν χρόνο η καμπάνια χρηματοδότησης του «θερμιδοσαρωτή» μέσω Kickstarter στέφθηκε από επιτυχία, γεγονός που κατά την εταιρεία σημαίνει ότι μέσα στο 2016 το προϊόν θα μπορούσε να διατεθεί στην αγορά.

Η «πικάντικη» προπαραγγελία του στοιχίζει περί τα 220 ευρώ.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ