• Αναζήτηση
 • Νέο ανθεκτικό παράσιτο ελονοσίας

  Συναγερμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα ο εντοπισμός ενός ανθεκτικού στα φάρμακα παράσιτου της ελονοσίας.

  Συναγερμό έχει προκαλέσει στην επιστημονική κοινότητα ο εντοπισμός ενός ανθεκτικού στα φάρμακα παράσιτου της ελονοσίας. Το παράσιτο εντοπίστηκε στην Νοτιοανατολική Ασία αλλά πειράματα που έγιναν στα εργαστήρια έδειξαν ότι μπορεί πολύ γρήγορα να προσβάλει κουνούπια στην αφρικανική ήπειρο προκαλώντας συνθήκες εν δυνάμει επιδημίας. Το παράσιτο εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Καμπότζη το 2008 και έκτοτε έχει εντοπισθεί σε πολλές περιοχές της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οπως διαπιστώθηκε το παράσιτο αυτό είναι ανθεκτικό στα πιο αποτελεσματικά φάρμακα που υπάρχουν σήμερα για την ελονοσία, τα φάρμακα που περιέχουν την ουσία αρτεμισινίνη.

  Τα φάρμακα αυτά σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας έχουν συμβάλει στο να μειωθούν οι θάνατοι από ελονοσία τα τελευταία 15 χρόνια κατά 60% και θα είναι καταστροφή αν χάσουν την δύναμη τους. Οι επιστήμονες φοβούνται ότι το παράσιτο έχει την δυνατότητα να… μεταναστεύσει ακόμη και σε άλλες ηπείρους και επειδή γνωρίζουν λίγα πράγματα για τον τρόπο που μεταδίδεται κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

  Science
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk