Πρόωρη αλαζονεία της εξουσίας

Είναι κοινός τόπος ότι η αλαζονεία συμβαδίζει με την εξουσία.Το έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν, το διαπιστώνουμε για μια φορά ακόμα με τη νέα κυβέρνηση

Πρόωρη αλαζονεία της εξουσίας | tovima.gr
Είναι κοινός τόπος ότι η αλαζονεία συμβαδίζει με την εξουσία.Το έχουμε διαπιστώσει πολλές φορές στο παρελθόν, το διαπιστώνουμε για μια φορά ακόμα με τη νέα κυβέρνηση .Παρά τις διακηρύξεις μέσα σε ελάχιστο χρόνο ,υπουργοί, βουλευτές και στελέχη με περισσή αυταρέσκεια , εκφράζονται απαξιωτικά είτε για πολιτικούς αντιπάλους, είτε για πολίτες και κοινωνικά στρώματα που τολμούν να έχουν αντιρρήσεις για την πολιτική τους.
Τελευταίο δείγμα αυτής της αντίληψης η δήλωση του υπουργού Παιδείας ότι η επιβολή ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση αφορά…πενταροδεκάρες.Όπως και η ανάλογη δήλωση βουλευτή ότι το μέτρο δεν έχει πολιτικό κόστος γιατί δεν αφορά την εκλογική βάση του Σύριζα.Τι να πρωτοθαυμάσει κανείς; Την άγνοια της πραγματικότητας, την αδιαφορία για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει μια μερίδα της κοινωνίας,που επιλέγει από ανάγκη να στέλνει τα παιδιά της σε ιδιωτικό σχολείο ή την ευκολία με την οποία προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα;Όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός επιλέγει να στέλνει τα παιδιά του σε ιδιωτικό σχολείο,γιατί προφανώς δεν εμπιστεύεται το δημόσιο,είναι πρόκληση ο υπουργός του να υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών.
Και δεν είναι φυσικά ο μόνος. Αντίστοιχα ο υπουργός Επικρατείας για να υπερασπίσει το διάτρητο νομοσχέδιο του με περισσή οίηση απαξίωσε το ΕΣΡ και όσους εκφράζουν αντιρρήσεις. Το ίδιο κάνουν συστηματικά και άλλοι υπουργοί σε θέματα της αρμοδιότητας τους ,αλλά και βουλευτές που θεωρούν ότι αυτοί και μόνοι εκφράζουν πλέον τις αγωνίες και τις απόψεις του ελληνικού λαού.
Η αλαζονεία και η υπερφιαλοσύνη δεν αποτέλεσαν ποτέ καλό σύμβουλο για τούς κατέχοντες τους θώκους της εξουσίας. Έχει αποδειχτεί πολλάκις στην πρόσφατη ιστορία, αλλά δυστυχώς τα παθήματα των άλλων δεν γίνονται μαθήματα για .Ας προσγειωθούν όμως υπουργοί και κυβερνητικά στελέχη, όσο γίνεται νωρίτερα στην πραγματικότητα, γιατί τα όρια ανοχής και αντοχής της κοινωνίας είναι πλέον ελαχιστοποιημένα.Διαφορετικά πολύ γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι οι καρέκλες της εξουσίας είναι ναρκοθετημένες…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk