Πότε θα γίνουμε κανονικό κράτος;

Είναι γνωστή η απέχθεια των κυβερνήσεων στις δημόσιες αρχές που δεν βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο τους.

Πότε θα γίνουμε κανονικό κράτος; | tovima.gr
Είναι γνωστή η απέχθεια των κυβερνήσεων στις δημόσιες αρχές που δεν βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο τους. Οι ανεξάρτητες αρχές από τότε που δημιουργήθηκαν βρίσκονται διαρκώς υπό αμφισβήτηση από το κομματικό σύστημα ,που προσπαθεί με ποικίλες μεθοδεύσεις να υπονομεύσει τη λειτουργία τους.Το πιο χαρακτηριστικό, αλλά όχι το μόνο,παράδειγμα είναι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων που με επιμονή των δανειστών γίνεται προσπάθεια να αυτονομηθεί από τον ασφυκτικό έλεγχο της κυβέρνησης.
Ο πρώτος γραμματέας,ο κ.Θεοχάρης, εξωθήθηκε σε παραίτηση από την προηγούμενη κυβέρνηση.Αντιστοίχως και η νυν γραμματέας κυρία Σαβαϊδου πιέζεται από την κυβέρνηση να παραιτηθεί με αφορμή δικαστική έρευνα που βρίσκεται εν εξελίξει.Η ίδια αρνείται και έδωσε εξηγήσεις για όσα τις αποδίδονται που θα κριθούν από τη δικαιοσύνη αν και πόσο είναι πειστικές.Ωστόσο είναι σαφές ότι η κυβέρνηση επιθυμεί την αντικατάσταση της με πρόσωπο που προφανώς θα είναι πιο ευνοϊκά διακείμενο στις επιθυμίες της.
Αντίστοιχη απαξίωση υπάρχει και για το ΕΣΡ που όπως αποκαλύφθηκε χθες αγνοήθηκε πλήρως, αν και κατ εξοχήν αρμόδιο, για τη διαμόρφωση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες.Και βέβαια παραμένει χωρίς πρόεδρο εδώ και καιρό γιατί κυβέρνηση και κόμματα αδυνατούν να συμφωνήσουν στην ανανέωση της σύνθεσης του.
Την ώρα που όλοι διακηρύσσουν τον εκσυγχρονισμό και την αποκομματικοποίηση της δημόσιας διοίκησης στην πράξη κάνουν ότι μπορούν για να την έχουν υπό τον έλεγχο τους. Προτιμούν αντί για διαφανείς διαγωνισμούς, να διορίζουν κομματικά στελέχη, αποτυχόντες βουλευτές, συγγενείς και φίλους ,παρά να κόψουν τον ομφάλιο λώρο με την αναξιοκρατία.Οι ίδιες παθογένειες, οι ίδιες αντιλήψεις ,η ίδια νοοτροπία διαμοιρασμού των κρατικών ιματίων που έχουν απομείνει, εξακολουθεί ,παρά τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης να κυριαρχεί…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk