Ο δήμος της Αγκυρας έδωσε το όνομα «Πλατεία Δημοκρατίας» στην διασταύρωση στην καρδιά της τουρκικής πρωτεύουσας, όπου σχεδόν 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας, στις 10 Οκτωβρίου.
Σε δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της 15ης Οκτωβρίου, το γραφείο του δημάρχου πρότεινε την ονοματοδοσία της πλατείας, κοντά στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Άγκυρας σε μνήμη των θυμάτων της χειρότερης τρομοκρατικής επίθεσης στη σύγχρονη ιστορία της Τουρκίας.

Τα μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), του κύριου κόμματος της κοσμικής αντιπολίτευσης, πρότειναν να ονομαστεί «Πλατεία Ειρήνης» το σημείο, ενώ τα μέλη του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), πρόκριναν την πρόταση του δημάρχου. Τελικά, το δημοτικό συμβούλιο συμφώνησε στο όνομα «Πλατεία Δημοκρατίας» κατά πλειοψηφία.

Η πλατεία κοντά στην συνοικία Ουλούς δεν είχε επίσημη ονομασία πριν από την απόφαση.

Κανείς δεν ανέλαβε την ευθύνη για το μακελειό, το οποίο έχει ομοιότητες με επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Σουρούτς, κοντά στα σύνορα με την Συρία, που σκότωσε 34 ανθρώπους τον Ιούλιο, και για την οποία έχουν κατηγορηθεί ισλαμιστές του ISIS.

Το λουτρό αίματος στην Αγκυρα είναι η τρίτη επίθεση σε συλλαλητήριο Κούρδων εφέτος, και έγινε τρεις εβδομάδες πριν από τις κρίσιμες εθνικές εκλογές της 1ης Νοεμβρίου.
Φωνάζοντας «Δολοφόνε Ερντογάν» δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στην Αγκυρα την επομένη της επίθεσης. Αλλοι λένε ότι ο Τούρκος πρόεδρος είναι ένοχος επειδή τα μέτρα ασφαλείας ήταν ελλιπή γύρω από την συγκέντρωση, και άλλοι τον κατηγορούν ανοιχτά ότι ενορχήστρωσε αυτή την τραγωδία για να συσπειρώσει τους εθνικιστές ψηφοφόρους.