Λάθος η εγκύκλιος Χαϊκάλη για μείωση της κατώτερης σύνταξης

Σε …λάθος της εγκυκλίου που είχε εκδώσει ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Χαϊκάλης, αποδίδει

Σε …λάθος της εγκυκλίου που είχε εκδώσει ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Π. Χαϊκάλης, αποδίδει τώρα η κυβέρνηση την μείωση της κατώτερης σύνταξης, διευκρινίζοντας ότι η επίμαχη ρύθμιση δεν αφορά τους προ του 2011 ασφαλισμένους. Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Εργασίας Αν. Πετρόπουλος είπε κατά την ακρόαση φορέων στην συζήτηση επί του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης, ότι οι όποιες μειώσεις δεν αφορούν τους προ του 2011 ασφαλισμένους οι οποίοι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν την κατώτερη σύνταξη των 482 ευρώ. Οι υπόλοιποι που ασφαλίστηκαν από 1.1.2011 θα λαμβάνουν μειωμένη κατώτερη σύνταξη 392 ευρώ.

Σε σύντομη παρέμβασή του κατά την διάρκεια συνεδρίασης για την ακρόαση φορέων επί του πολυνομοσχεδίου με τα εφαρμοστικά του μνημονίου μέτρα, ο κ. Πετρόπουλος συμπλήρωσε αναφορικά με το ειδικότερο ζήτημα της κατώτατης σύνταξης διευκρίνισε πως οι όποιες μειώσεις δεν αφορούν τις συντάξεις των ασφαλισμένων προ του 2011, που είναι 480 ευρώ. Εκανε λόγω δε για λάθος στην εγκύκλιο Χαϊκάλη που θα διορθωθεί, συμπληρώνοντας ότι το ζήτημα αφορά όσους ασφαλίστηκαν από το 2011 και οι οποίοι προβλέπεται να λαμβάνουν 392 ευρώ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πετρόπουλος «έχει γίνει μια παρεξήγηση για την κατώτερη σύνταξη και γι’ αυτό φταίει η εγκύκλιος Χαϊκάλη». «Η εγκύκλιος Χαϊκάλη έχει λάθος. Η κατώτερη σύνταξη των 392 ευρώ είναι για τους πρωτοασφαλισμένους μετά το 2011. Για όσους έχουν ασφαλιστεί πριν το 2011 παραμένει η σύνταξη των 482 ευρώ».

Αναφερθείς εξάλλου στην αναγκαιότητα λήψης μέτρων για το ασφαλιστικό σύστημα, είπε ότι είναι ετοιμόρροπο και αν δεν ληφθούν μέτρα θα καταρρεύσει το 2030.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk