Η κρίση της Νέας Δημοκρατίας

Η μάχη χαρακωμάτων που εξελίσσεται στη Νέα Δημοκρατία εν όψει της εκλογής του νέου αρχηγού της παράταξης ,δεν περιποιεί τιμή στην ιστορία της , ούτε ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο.

Η κρίση της Νέας Δημοκρατίας | tovima.gr
Η μάχη χαρακωμάτων που εξελίσσεται στη Νέα Δημοκρατία εν όψει της εκλογής του νέου αρχηγού της παράταξης ,δεν περιποιεί τιμή στην ιστορία της , ούτε ανταποκρίνεται στο θεσμικό της ρόλο. Αντί για μια πολιτική και ιδεολογική σύγκρουση παρακολουθούμε διαδικαστικές αψιμαχίες και ίντριγκες που υποβαθμίζουν και την εν εξελίξει εκλογική διαδικασία, αλλά κυρίως ναρκοθετούν την ενότητα της παράταξης.
Είναι δεδομένο ότι μετά την ήττα στις εκλογές ,αλλά και την πολιτική φθορά που υπέστη κατά τη διαχείριση της κρίσης , ότι η ΝΔ έχει απόλυτη ανάγκη να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και να ανανεώσει την πολιτική της παρέμβαση .Καλώς ή κακώς η ΝΔ είναι ταυτισμένη στη συνείδηση των πολιτών – και των ψηφοφόρων της- με τη διαχείριση της εξουσίας, τις παθογένειες της, τις πελατειακές σχέσεις αλλά και τα εσωτερικά πολιτικά καπετανάτα.
Για να μπορέσει η συντηρητική παράταξη να εισέλθει σε ένα νέο πολιτικό κύκλο και να ανταποκριθεί ουσιαστικά στο ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ένας δρόμος υπάρχει .Να τολμήσει την ιδεολογική και πολιτική της ανανέωση,να αποκαθαρθεί από τις αμαρτίες του παρελθόντος και να αμφισβητήσει τα κληρονομικά φέουδα στο εσωτερικό της.
Και για αυτό δεν αρκεί η αναβάπτιση της όποιας ηγεσίας από την εκλογική της βάση. Χρειάζεται ουσιαστική συζήτηση και αντιπαράθεση απόψεων και ιδεών με ανοιχτό διάλογο εντός του κόμματος και της κοινωνίας. Διάλογο ουσίας που δεν γίνεται με τηλεοπτικά σποτάκια, ούτε με συγκρούσεις σε κλειστά γραφεία για το διαμοιρασμό του κομματικού μηχανισμού.
Η ΝΔ ιστορικά και πολιτικά αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας και ο ρόλος της είναι απόλυτα αναγκαίος για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος.Η διατήρηση αυτού του ρόλου αλλά και της επιρροής της είναι αναπότρεπτα συνδεδεμένα με την ανανέωση της ,τόσο σε επίπεδο προσώπων όσο και κυρίως σε επίπεδο ιδεών και πολιτικής.Όσο οι υποψήφιοι ηγέτες, αλλά και τα στελέχη της περιχαρακώνονται σε μάχες διαμοιρασμού εσωκομματικών ερειπίων ,τόσο η επιρροή της στην κοινωνία θα φθίνει και η πολιτική της παρέμβαση θα περιορίζεται.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk