Τζακ ποτ για τον διάσημο σκηνοθέτη Ρίντλει Σκοτ και τον σούπερ σταρ Ματ Ντέιμον αφού η ταινία τους «Η Διάσωση» η οποία εξελίσσεται στον Αρη ξεκίνησε να προβάλλεται λίγα 24ωρα πριν η NASA φέρει στο παγκόσμιο επίκεντρο τον Κόκκινο Πλανήτη ανακοινώνοντας την ανακάλυψη νερού στην επιφάνεια του. Ετσι οι συζητήσεις και οι συγκρίσεις των όσων αναφέρει και δείχνει η ταινία με όσα πραγματικά συμβαίνουν στον Αρη δίνουν και παίρνουν. Στο πλαίσιο αυτό η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εικόνες από ορισμένες από τις περιοχές που πρωταγωνιστούν στην ταινία και ειδικότερα τις περιοχές προσεδάφισης των επανδρωμένων αποστολών. Οπως φαίνεται και στις εικόνες οι περιοχές αυτές είναι στην πραγματικότητα πολύ διαφορετικές, πιο δύσβατες και ακατάλληλες για προσεδάφιση από ότι στην ταινία. Παράλληλα η NASA έδωσε στη δημοσιότητα και μια εντυπωσιακή φωτογραφία που έστειλε o ρομποτικός εξερευνητής Curiosity από τα… αρειανά χάιλαντς στα οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο.

Αυτή είναι η περιοχή Acidalia Planitia του Αρη όπως παρουσιάζεται στην ταινία και στην οποία ο Ματ Ντέιμον και οι συνάδελφοι του προσεδαφίστηκαν όταν έφτασαν στον Κόκκινο Πλανήτη.


Αυτή είναι η Acidalia Planitia στην πραγματικότητα και όπως φαίνεται δεν είναι καθόλου φιλική για σημείο προσεδάφισης και δημιουργία βάσης


Αυτή είναι σε μεγέθυνση η επιφάνεια του κρατήρα Schiaparelli στον οποίο προσεδαφίστηκε η αποστολή διάσωσης του Ματ Ντέιμον και όπως και στην προηγούμενη περίπτωση δεν φαίνεται τόσο φιλική για τέτοια διαδικασία.


Αυτή είναι η τελευταία πραγματικά εντυπωσιακή φωτογραφία που έστειλε το Curiosity από την περιοχή στην οποία βρίσκεται αυτή την περίοδο, μια περιοχή με μικρότερους και μεγαλύτερους λόφους και οροσειρές στο εσωτερικό του γιγάντιου κρατήρα Gale η κορυφή του οποίου βρίσκεται περίπου πέντε χλμ ψηλότερα από τον πυθμένα του!