Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος ο γιος του Θωμά Λιακουνάκου

Συνελήφθη σήμερα Πέμπτη από την οικονομική αστυνομία ο γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, Νικόλαος.

Συνελήφθη σήμερα Πέμπτη από την οικονομική αστυνομία ο γιος του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου, Νικόλαος.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νικόλαος Λιακουνάκος συνελήφθη για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Ο Ν. Λιακουνός κρατήθηκε στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνησης Αττικής ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με την πλευρά Λιακουνάκου η οφειλή ύψους 1,5 εκατ. ευρώ ήταν ρυθμισμένη.

Να σημειωθεί ότι αργά το βράδυ της περασμένης Δευτέρας συνελήφθη ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος με ένταλμα που είχε εκδώσει η ανακρίτρια κυρία Βασιλική Μπράτη. Η κυρία Μπράτη ερευνούσε προμήθεια οπλικών συστημάτων Eriey της Ericsson και πρόσφατα πήρε νέα στοιχεία με λογαριασμούς του επιχειρηματία για την υπεράκτια εταιρεία Interaction, την ιδιοκτησία της οποίας δεν έχει αρνηθεί ο Θ. Λιακουνάκος.

Ο Θωμάς Λιακουνάκος αναμένεται να δώσει νέες απαντήσεις στα όσα του καταλογίζονται αύριο Παρασκευή οπότε και αναμένεται να οδηγηθεί ξανά ενώπιον της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεσή του.

Ανακοίνωση Νίκου Λιακουνάκου

Μετά από πάνω από 12 ώρες παραμονής του Νίκου Λιακουνάκου στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, από το απόγευμα της Τετάρτης μέχρι αργά το πρωί της Πέμπτης, οπότε αφέθηκε ελεύθερος, και μετά την έκταση που έλαβε το γεγονός, διευκρινίζεται ότι:

(α) δεν συνελήφθη, ούτε προσήχθη, ωστόσο «κρατήθηκε» προς «διακρίβωση» ύπαρξης φορολογικών υποχρεώσεων εταιρίας της οποίας είναι Πρόεδρος ΔΣ και συναφών μηνύσεων της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών που του είχαν ασκηθεί τον Απρίλιο του 2014,

(β) οι φορολογικές υποχρεώσεις για τις οποίες κρατήθηκε αφορούσαν Φόρο Ελευθέρων Επαγγελματιών συνολικού ποσού 1,38 εκ. ευρώ και Φόρο Μισθωτών Υπηρεσιών συνολικού ποσού 2 εκ. ευρώ, οι οποίες όμως είχαν εξοφληθεί στο σύνολό τους ήδη από τον Απρίλιο του 2014 και μάλιστα αυθημερόν, μετά τη βεβαίωσή τους.

(γ) Οι διωκτικές αρχές θα έπρεπε, βεβαίως, να έχουν ενημερωθεί για την εξόφληση πριν από 1,5 χρόνο, ώστε να μην απαιτείται ούτε διακρίβωση, ούτε ολονύκτια κράτηση προς διακρίβωση. Πάντως, το τοπικό αστυνομικό τμήμα ήταν από καιρό ενήμερο για την εξόφληση και ερωτήματα δημιουργεί αν και για ποιο λόγο δεν υπήρχε η αντίστοιχη ενημέρωση στα συστήματα της ΓΑΔΑ.

(δ) Σε κάθε περίπτωση, ήδη από χθες το βράδυ, η εξόφληση (και όχι απλώς ρύθμιση) των φορολογικών υποχρεώσεων γνωστοποιήθηκε στη ΓΑΔΑ και μάλιστα προσκομίστηκαν από τον ίδιο και έγγραφα που την αποδεικνύουν (Βεβαίωση 66089/11.12.2014 της ΔΟΥ ΦΑΕ Αθηνών). Πλην όμως η κράτηση παρατάθηκε μέχρι το πρωί, ώστε η ΓΑΔΑ να αναζητήσει και να λάβει απευθείας ενημέρωση από την εφορία.

Πάντως, έντονο προβληματισμό δημιουργεί η «συγκυρία» εμφάνισης μιας ανύπαρκτης φορολογικής εκκρεμότητας του Νίκου Λιακουνάκου. Και, βέβαια, η κράτηση οποιουδήποτε πολίτη για μια δήθεν εκκρεμότητα δημιουργεί ανησυχία για το ίδιο το κράτος δικαίου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk