Τον τελευταίο καιρό τα wearables για κατοικίδια κάνουν ολοένα και πιο έντονη την εμφάνισή τους, αποκαλύπτοντας μια νέα τάση ικανή να μαγνητίσει ακόμη και τους κολοσσούς της τεχνολογίας.
Το Voyce, για παράδειγμα, αποτελεί την πρόταση της αμερικανικής I4C, το οποίο σε ρόλο ενός ηλεκτρονικού «κτηνιάτρου» είναι σε θέση να παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία του ζώου ειδοποιώντας τον κάτοχό του σε περίπτωση προβλημάτων υγείας. Η Voyce Pro έκδοση μάλιστα απευθύνεται στους ίδιους τους γιατρούς οι οποίοι επιθυμούν να παρακολουθούν εξ αποστάσεως την πορεία π.χ. ενός ζώου που βρίσκεται σε μετεγχειρητικό στάδιο ή ακολουθεί συγκεκριμένη θεραπεία ενάντια σε κάποια σοβαρή νόσο.
Σύμφωνα με την εταιρεία από τη Βιρτζίνια, η απλή έκδοση του Voyce κυκλοφόρησε στην αμερικανική αγορά την άνοιξη, ενώ η προηγμένη έκδοση για επαγγελματίες ακολούθησε τον περασμένο Ιούλιο. Ηδη η εταιρεία καταμετρά περί τις 100 συνδρομές από κλινικές ζώων και κτηνιάτρους στην ειδική υπηρεσία της για τη χρήση του Voyce Pro, με στόχο την ολοκληρωμένη παρακολούθηση των τετράποδων ασθενών τους.
Το ΒΒ-8 ζωντάνεψε
Για τους λάτρεις του Πολέμου των Αστρων που πίστευαν ότι θα χρειάζονταν έτη φωτός για την απόκτηση ενός πιστού ρομποτικού φίλου, το μικρό droid BB-8 είναι πλέον γεγονός.
Το πιστό αντίγραφο του ρομπότ που αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στη νέα «γαλαξιακή» ταινία «The Force Awakens» δέχεται εντολές μέσω της συνοδευτικής εφαρμογής για smartphone και ανταποκρίνεται στις φωνητικές προσταγές του κατόχου του, ενώ σύμφωνα με την κατασκευάστρια Sphero προβάλλει και βίντεο υπό μορφή ολογράμματος. Το ύψους 15 εκατοστών ΒΒ-8 πραγματοποιεί όλες τις κινήσεις του γύρω από μια σφαίρα με τη βοήθεια μαγνητών. Ετσι το σώμα του «κυλάει» σαν μια μπαλίτσα και το κεφάλι του παραμένει πάντοτε στην κορυφή. Σύμφωνα με την εταιρεία μάλιστα, το σφαιρικό ρομποτάκι «είναι πανέξυπνο, ευκίνητο και σίγουρα θα γίνει ο πιστός σας συνεργός στο έγκλημα».
Ο χαρακτήρας του ρομπότ άλλωστε είναι διαμορφωμένος με τέτοιον τρόπο ώστε να «ταξιδεύει» τους φανατικούς θαυμαστές της ταινίας σε… άλλους πλανήτες.
Τρίχες το καθάρισμα!


Τέλος στις γεμάτες από τρίχες βούρτσες αποφάσισαν να δώσουν ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο. Δημιούργησαν λοιπόν μια εύκαμπτη βούρτσα βασισμένη στον σχεδιασμό ενός λαβυρίνθου, η οποία καθαρίζει από τις αντιαισθητικές τρίχες στο άψε-σβήσε.

«Θέλουμε ο κόσμος να σταματήσει να πετάει τις βούρτσες στα σκουπίδια μόλις αυτές γεμίσουν τρίχες» αναφέρει ο δρ Σκοτ Σιμ. Σύμφωνα με τα ευρήματά του, μια μέση βούρτσα έχει διάρκεια ζωής από έξι μήνες ως ένα έτος.
Κατασκευασμένη από εύκαμπτο υλικό, η βούρτσα Maze επιτρέπει στον χρήστη να κινεί τμηματικά τα μέρη της κεφαλής της, «ξεφλουδίζοντας» εύκολα και γρήγορα τις πλεγμένες στα δόντια της τρίχες.
«Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε μια βούρτσα που να κάνει τον καθαρισμό της παιχνίδι. Μελετώντας τον σχεδιασμό των συγκεκριμένων προϊόντων είδαμε ότι όλες διαθέτουν συμπαγή κεφαλή, γεγονός που περιπλέκει τον καθαρισμό τους» αναφέρει ο δρ Σιμ.
Παρά το γεγονός ότι οι επιστήμονες δεν έχουν για την ώρα αποκαλύψει τα μελλοντικά σχέδιά τους γύρω από την εμπορευματοποίηση του ελαστικού «λαβυρίνθου», μέχρι στιγμής η βούρτσα έχει αποσπάσει δύο βραβεία σχεδίου και καινοτομίας (A’ Design Awards από την Ιταλία και Green Product Award από τη Γερμανία).

Ερχεται το super drone

Ενα υπερ-drone ικανό να μεταφέρει «επιβάτες» δημιούργησε ένας εφευρέτης από τη Βρετανία. Σύμφωνα με τον χρήστη gasturbine101 του YouTube, το Swarm είναι το πρώτο «επανδρωμένο» drone. Οπως μαρτυρεί το όνομά του, αποτελείται από ένα σμήνος 54 μικρών drones και μπορεί να σηκώσει φορτίο βάρους ως 150 κιλών.
Ο επινοητής του πρωτότυπου drone ομαδικού χαρακτήρα ανήρτησε στο Διαδίκτυο ένα βίντεο όπου φαίνεται η απογείωση του drone από ένα καταπράσινο λιβάδι, αγγίζοντας ύψος επτά μέτρων από το έδαφος. Το συλλογικό Swarm, όπως εξηγεί ο ίδιος, διαθέτει ειδικά σχεδιασμένο μεταλλικό σκελετό για την ασφάλεια του επιβάτη και μπορεί να παραμείνει στους αιθέρες για μόλις 10 λεπτά με μία φόρτιση, ενώ συνοδεύεται από έναν ήχο που παραπέμπει σε… πραγματικό σμήνος μελισσών.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ