«Αλώνισε» εκλογικά στο Αιγαίο η Χρυσή Αυγή ελέω προσφυγικού

Στο Αιγαίο «αλώνισε» εκλογικά η Χρυσή Αυγή, με κρίσιμη παράμετρο για την εκλογική άνοδό της το μεταναστευτικό ζήτημα και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετώπισαν οι τοπικές κοινωνίες λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών στη χώρα μας.

Στο Αιγαίο «αλώνισε» εκλογικά η Χρυσή Αυγή, με κρίσιμη παράμετρο για την εκλογική άνοδό της το μεταναστευτικό ζήτημα και την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που αντιμετώπισαν οι τοπικές κοινωνίες λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών στη χώρα μας.
Στα αιγαιοπελαγίτικα νησιά ενίσχυσε και σε ορισμένες περιπτώσεις διπλασίασε τα ποσοστά της – σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα. Στα Δωδεκάνησα είχε υψηλές εκλογικές επιδόσεις (περί το 7,9% έναντι 5,53% τον Ιανουάριο 2015) με εντυπωσιακή άνοδο να καταγράφεται συγκριτικά με την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση σε νησιά όπως η Κως (από 5,87% έφτασε κοντά στο 10%), η Λέρος (από 230 ψήφους τον Ιανουάριο έλαβε 328, ήτοι από 5,27% πήγε στο 8,85%), το Αγαθονήσι (πήρε επιπλέον 2 από 4 ψήφους που είχε πάρει τον Ιανουάριο), η Σύμη (από 6,46% έφτασε το 10,66, δηλαδή από 91 ψήφους πήγε στους 136), οι Λειψοί (διπλασίασε τις ψήφους από 10 που είχε τον Ιανουάριο και 2,68% έφτασε στο 6,19%), η Χάλκη (υπερδιπλασίασε τις ψήφους, από 7 πήγε στις 14 ή σε ποσοστό 5,02% από 2,34%).
Παράλληλα διπλασιάσε τα ποσοστά της στον δήμο Κω φτάνοντας το 10% από 5,87%, το νησί που μαζί με τη Λέσβο δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις από τις προσφυγικές ροές.
Στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου κατέγραψε ποσοστό κοντά στο 7,90% (4,66% τον Ιανουάριο). Στο νησί της Λέσβου κατέφραψε 8,52% από 4,61% που είχε, ενώ αντιθέτως στο νησί της Λήμνου δεν ενισχύθηκε διατηρώντας ποσοστά όπως και πριν γύρω στο 5,5%.
Είναι αξιοσημείωτο ότι στα σημεία εισόδου προσφύγων και μεταναστών η Χρυσή Αυγή βρήκε εύφορο έδαφος για να ενισχύσει την επιρροή της, ενώ στα… σημεία εξόδου τους δεν είχε ιδιαίτερη άνοδο, όπως για παράδειγμα στον Έβρο (8,85% από 7,5% τον Ιανουάριο) ή το Κιλκίς (από 8,60% έφτασε 9,48%). Στον Δήμο Παιονίας χαρακτηριστικά, όπου ανήκει η Ειδομένη, το σημείο όπου χρησιμοποιούν ως έξοδο από τη χώρα οι πρόσφυγες και συγκεντρώνονται μαζικά, η Χρυσή Αυγή αύξησε ελαφρώς τη δύναμή της, από 8,9% στο 9,4% περίπου.
Στη Σάμο επίσης, όπου οι προσφυγικές ροές ήταν ασθενείς, η ΧΑ έχει άνοδο: από 5,54% έφτασε στο 8,14%.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk