• Αναζήτηση
 • String Demons: Οι Δαίμονες των Εγχόρδων

  Τους δαίμονες τους έχουμε ταυτίσει με το πνεύμα του κακού. Δικαίως. Υπάρχουν όμως

  Τους δαίμονες τους έχουμε ταυτίσει με το πνεύμα του κακού. Δικαίως. Υπάρχουν όμως και άλλου τύπου δαίμονες. Καλοί, δημιουργικοί, παίζουν μουσική και μας κάνουν να περνάμε όμορφα. Οπως για παράδειγμα οι String Demons (Δαίμονες των Εγχόρδων) οι οποίοι άρχισαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους από το 2014, έχουν εμφανισθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έχουν συνεργαστεί με τη Βασιλική Καρακώστα και έχει ήδη κυκλοφορήσει το πρώτο τους άλμπουμ (σ.σ.: String Demons).

  Ο βιολοντσελίστας Κωνσταντίνος Μπουντούνης και η βιολονίστρια Λυδία Μπουντούνη έχουν ασχοληθεί με όλα τα στυλ της μουσικής, αφού το πρόγραμμά τους, εκτός από δικά τους έργα (Ποντιακό Καζίνο, Πειρατικό, Βίος και Αλητεία ενός Πολιτικού, Ο Αθάνατος κ.ά.), περιλαμβάνει δικές τους διασκευές που ξεκινούν από τον Bach, τον Vivaldi, τον Χατζιδάκι και φτάνουν στους Iron Maiden, στους Queen, στον Βαμβακάρη, στον Τσιτσάνη.
  Το προσεχές Σάββατο, στον Ρυθμό stage στην Ηλιούπολη είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν το «Συμφωνικό Πανηγύρι» τους, ενώ παράλληλα δουλεύουν το δεύτερο άλμπουμ τους και ετοιμάζονται να πάρουν μέρος στη συναυλία «200 κιθαριστές παίζουν Χατζιδάκι» στις 24 Οκτωβρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.


  Πώς αρχίσατε να ασχολείστε με τη μουσική;

  «Είμαστε αδέλφια και αρχίσαμε να παίζουμε βιολί και τσέλο στις ηλικίες των πεντέμισι και έξι αντιστοίχως. Στο μουσικό μας σπίτι ήταν πάντα δεδομένο ότι πρώτα θα μελετήσουμε (βιολί – τσέλο) και μετά, σε δεύτερη μοίρα, έρχονταν τα μαθήματα του σχολείου! Από την ηλικία των 10 περίπου έχουμε παίξει σε πολλές αίθουσες της Ελλάδας και στο εξωτερικό. Εχουμε ηχογραφήσει, είτε ο καθένας ξεχωριστά, ως σολίστ, είτε ως String Demons, για περίπου επτά δίσκους ως τώρα! Ουσιαστικά λοιπόν και επειδή για όλα αυτά μελετούσαμε στο ίδιο σπίτι, παίζουμε μαζί από πάντα σχεδόν, αλλά καθαρά ως String Demons συνεργαζόμαστε από τον Μάρτη του 2014 και μετράμε έναν αρκετά γεμάτο χρόνο με συναυλίες, περιοδείες, ηχογραφήσεις και πολλή… τρέλα!».

  Ποιες είναι οι μουσικές επιρροές σας;
  «Μεγαλώσαμε σε ένα σπίτι όπου ακούγονταν με την ίδια ευκολία και συχνότητα μουσικές του Bach, των Beatles, του Χατζιδάκι, του Vivaldi, του Michael Jackson, του Σαββόπουλου, του Τσιτσάνη, του Mozart, του Χιώτη, των Κατσιμιχαίων, του Ζαμπέτα, των Rolling Stones, του Θεοδωράκη, του Beethoven, του Elton John, των Pink Floyd, του Tarrega, του Armstrong, του Jimmy Hendrix, του Tchaikovsky κ.ά. Αρα όλα αυτά μας έχουν επηρεάσει! Μας αρέσει να κάνουμε την κλασική μουσική πιο «λαϊκή» και τη λαϊκή μουσική πιο «κλασική»».


  Πώς προέκυψαν τα «Καβουράκια», τα «Καγκέλια» και όλες αυτές οι διασκευές;
  «Οποια μουσική, μοτίβο ρυθμικό ή μελωδικό, μελωδία, κομμάτι, τραγούδι φτάσει στα αφτιά μας και μας αρέσει πολύ, μας καταβάλλει μια ακατανίκητη επιθυμία να πιάσουμε τα όργανα και να το παίξουμε. Από όποιο μουσικό «χωράφι» και αν προέρχεται! Το κλασικό, το παραδοσιακό, το ποπ, το ροκ, το jazz, το λαϊκό. Ετσι προκύπτουν οι διασκευές. Και αυτό ισχύει και για τις διασκευές και για τα δικά μας, τα καινούργια κομμάτια! Και γι’ αυτό ποτέ δεν ξέρουμε… ποια θα είναι η επόμενη διασκευή και από πού προερχόμενη».
  Στην Ελλάδα της κρίσης εσείς αποφασίσατε να ασχοληθείτε με τη μουσική. Γιατί;
  «Με τη μουσική ασχολούμαστε από μωρά! Είναι κάτι δηλαδή που ξέραμε να το κάνουμε και το κάναμε πολύ προτού σκάσει η κρίση στην Ελλάδα. Και ούτως ή άλλως είναι ένα επάγγελμα που, αν ήθελε κανείς να το κάνει σωστά, ωραία, καθαρά, ανέκαθεν περνούσε «κρίση» στην Ελλάδα! Γιατί η Ελλάδα, ενώ είναι μια μουσικά ευλογημένη χώρα, με άφθονα υλικά στα χέρια της, δεν ξέρει πώς να τα διαχειριστεί και δεν τα εκτιμά όσο θα έπρεπε. Αυτή είναι η πιο επικίνδυνη κρίση: στη ζωή σου να μην αγκαλιάζεις το ωραίο και αυτό που αξίζει, αλλά αυτό που κάποιοι άλλοι σε πείθουν με διάφορους έξυπνους τρόπους ότι είναι ωραίο και ότι αξίζει».


  Σας ενδιαφέρει το εξωτερικό;
  «Γενικά, το εξωτερικό είναι κάτι που υπάρχει στα σχέδιά μας, το έχουμε κάνει ήδη και έχουμε δει ότι πιάνει, γιατί είναι οργανική μουσική, χωρίς στίχους δηλαδή, που εμπεριέχει οικεία στοιχεία προς ένα ξένο κοινό, αλλά και έντονα στοιχεία ελληνικής παράδοσης, πράγμα ακόμη πιο ενδιαφέρον, όπως έχουμε δει, για το κοινό αυτό».

  Τι θα ακούσουμε στο live;
  «Θα περιλαμβάνει από heavy metal ως παραδοσιακή, από κλασική μέχρι λαϊκή, από δικά μας κομμάτια μέχρι εκκλησιαστικούς ύμνους, από ρεμπέτικη μέχρι ροκ, παιχνίδια με τον κόσμο, πολύ ρυθμό, τρέλα και φυσικά… έγχορδα!».


  Τελικά η μουσική είναι μία; Και αν ναι, ποια είναι αυτή;
  «Φυσικά και η μουσική είναι μία: η καλή (όπως έλεγε και μια αθάνατη ψυχή)! Εμείς οι άνθρωποι είμαστε που την μπερδεύουμε. Η μουσική η ίδια από μόνη της πάντα ξέρει τι κάνει και ποια είναι».

  HeliosPlus

  Πολιτισμός
  One Channel
  Ο νέος ενημερωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ελλάδας
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Οι σαμπάνιες του τσάρου… Η τεράστια ψάθινη καπελίνα με την υπογραφή Eugenia Kim παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους οι οποίοι έπνεαν στα τουρκικά... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk