Το ζήτημα των εγγυήσεων στην περίπτωση λύσης του κυπριακού, αναμένεται να θέσει κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον βρετανό πρωθυπουργό ο πρόεδρος της κυπριακής δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης. Στο τραπέζι των συζητήσεων βασικά θέματα θα είναι το κυπριακό, θέματα ενέργειας και διμερείς σχέσεις.

Όπως δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τον Ντέιβιντ Κάμερον για την πορεία των διαπραγματεύσεων σε μια προσπάθεια, όπως σημείωσε, «να αντιμετωπισθούν οι δυσκολίες, οι οποίες υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις».

Ο κ. Αναστασιάδης μετέβη χθες στο Λονδίνο, ενδιάμεσο σταθμό προς Νέα Υόρκη, όπου θα πραγματοποιήσει ομιλία στην αρχή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Εκεί θα έχει συναντήσεις με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, τον αντιπρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν και τον υπουργό Εξωτερικών Τζον Κέρι, καθώς και με τους επικεφαλής της κινεζικής και της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο Ασφαλείας. Στην Νέα Υόρκη θα βρίσκεται και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί για την Ισλαμική Σύνοδο, όμως μέχρι στιγμής δεν ανακοινωθεί συνάντηση των δύο ανδρών.