Πιο ικανοποιητικό σε σχέση με αυτό του προηγούμενου ντιμπέιτ έκριναν το πλαίσιο της τηλεοπτικής αναμέτρησης Αλέξη Τσίπρα και Ευάγγελου Μεϊμαράκη οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί, χωρίς ωστόσο να έχουν την ίδια άποψη για το περιεχόμενο των λεγομένων.

Εγγυητές του τρίτου μνημονίου χαρακτηρίζει η Λαϊκή Ενότητα τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευ. Μεϊμαράκη, σχολιάζοντας με ανακοίνωσή της την τηλεμαχία.

«Το αποψινό ντιμπέιτ ήταν τελικά πρόβα συγκυβέρνησης», αναφέρει η Λαϊκή Ενότητα και προσθέτει πως «οι δύο αρχηγοί μοίρασαν ανούσιες υποσχέσεις για ‘ισοδυναμα’ μίλησαν για απαλλαγή από τη μέγγενη της μνημονιακής επιτροπείας δια μέσου της εφαρμογής των μνημονίων και, βέβαια, δεν είπαν λέξη για τον ορυμαγδό σφαγιαστικών μέτρων που επίκεινται από Δευτέρα, προτιμώντας να αναλωθούν σε αποστηθισμένες ατάκες, χαμόγελα και αστειάκια».

Το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη τονίζει πως η μόνη διαφωνία των δύο είναι η ονομασία της επόμενης κυβέρνησης καθώς ο Ευ. Μεϊμαράκης θέλει «εθνική ομάδα» και ο Αλ. Τσίπρας «κυβέρνηση εθνικής ευθύνης».

«Οι όποιες ιδεολογικές διαφορές έσπευσαν να ανακαλύψουν, για να φτιάξουν επίφαση ‘πόλωσης’, δεν μπορούν να συγκαλύψουν τη βαθύτερη συνενοχή στη μνημονιακή πολιτική. Από σήμερα ο ελληνικός λαός έχει έναν παραπάνω λόγο την Κυριακή να αφήσει τους μονομάχους του αποψινού σόου το ίδιο έκπληκτους και έντρομους όσο το βράδυ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μιλώντας στο Star, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης έκανε λόγο για «μονομαχία του πολιτικού τίποτα», τονίζοντας ότι κανένας από τους αρχηγούς δεν έκανε συγκεκριμένες προτάσεις.

«Δεν υπήρξε καμία πρόταση από τους πολιτικούς αρχηγούς. Υπήρξε αρκετή μαγκιά. Υπήρξε επιθετικότητα σε ανούσια θέματα και υπήρξε η αποθέωση του Γιάνη Βαρουφάκη. Δηλαδή αυτός που έχει πει για τη δημιουργική ασάφεια νομίζω ότι σήμερα ήταν ο πιλότος για τις τοποθετήσεις του κ. Τσίπρα και του κ. Μεϊμαράκη», υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι δεν κέρδισε κάποιος «στα σημεία έτσι που να πει κάποιος ότι θα ψηφίσω ή θα αλλάξω κόμμα επειδή είδα αυτή την τηλεμαχία», ενώ υποστήριξε ότι «και οι δύο πολιτικοί αρχηγοί έχασαν».

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, είπε αστειευόμενος πως εάν το προηγούμενο debate χαρακτηρίστηκε «σούπα» λόγω του ασφυκτικού πλαισίου του, αυτό θύμιζε «ξυνισμένη σούπα» ιδιαίτερα ως προς τις απαντήσεις των δύο αρχηγών για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

Βάζοντας ουσιαστικά στην ίδια πλευρά και τους δύο μονομάχους ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Μνημόνιο και ξερό ψωμί είναι. Νέα μέτρα που θα παρθούν στα πλαίσια του κοινού ευρωπαϊκού σπιτιού. Του ίδιου δρόμου ανάπτυξης που γνωρίσαμε μέχρι τώρα και μια κοντρίτσα μικρή για το ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα».

Πιο ενδιαφέρουσα συγκριτικά με την προηγούμενη χαρακτήρισε τη συζήτηση και ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, ο οποίος εκτίμησε ότι νικητής ήταν ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η δήλωση του Μεϊμαράκη, ο πανικός που έδειξε φεύγοντας, θέτοντας το θέμα του ύψους και του σκηνοθέτη, δείχνει ποιος είναι ο νικητής. Ο κ. Τσίπρας κέρδισε το παιχνίδι αυτό. Φαίνεται και από τα social media», είπε και πρόσθεσε:

«Όταν ειπώθηκε το όνομα `Παπασταύρου’ από τη μεριά του κ. Τσίπρα, από εκεί και πέρα ο κ. Μεϊμαράκης άρχισε να κάνει μία επίθεση, να μιλάει με τον τρόπο που, δυστυχώς, εγώ δεν τον είχα συνηθίσει τόσα χρόνια να μιλάει, με μία προσπάθεια απαξίωσης του συνομιλητή του».
.

Για διάλογο «πολιτισμένο, αλλά όχι ουσιαστικό» μίλησε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. H Φώφη Γεννηματά δήλωσε πως από τη συζήτηση αυτή δεν υπάρχει νικητής μεταξύ των δύο και πως χαμένοι είναι όλοι καθώς επιστρέφει η λογική των μονομάχων. «Θέλουμε λύσεις, δεν θέλουμε νικητές επί των ερειπίων, αρκετά ματώσαμε» σημείωσε.

Η ίδια έκανε λόγο για «απογοήτευση» από το γεγονός ότι οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης «δεν δεσμεύθηκαν για τίποτα και κυρίως δεν δεσμεύθηκαν για το ότι θα συνεργαστούν την επόμενη μέρα και ότι θα μπορέσει να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρύτατης λαϊκής υποστήριξης όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων», κάτι που το θέλουν όλοι οι Έλληνες όπως είπε.

«Έκαναν κόπο να αποδείξουν σε τι διαφέρουν. Μαζί ήταν στις πλατείες και έσκιζαν τα μνημόνια, Ζάππεια ο ένας Θεσσαλονίκη ο άλλος. Δύο φορές εκλογές η ΝΔ το 2012 κυνηγώντας την αυτοδυναμία, αλλες δύο φορές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ το 2015 διεκδικώντας κι εκείνος την αυτοδυναμία» δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως οι δύο μονομάχοι «έδωσαν την εντύπωση ότι περισσότερο νοιάζονται για την Κυριακή και λιγότερο για τη Δευτέρα».