Εργολαβική σύμβαση με την περιφέρεια Πελλοπονήσου, ύψους 3,9 εκ ευρώ υπέγραψε η εταιρία ΔΙΑΤΜΗΣΗ ΑΤΕ, στην οποία είναι μέτοχος και μέλος του διοκητικού της συμβουλίου ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Η σύμβαση αφορά την κατασκευή συμπληρωματικών έργων στο αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου που εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας 2007 – 2013 και έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια αφού εκτός της συμμετοχής του κ. Φλαμπουράρη στο ΔΣ της εταιρίας και τους συνειρμούς που δημιουργεί, το έργο είχε δεχθεί βροχή ενστάσεων, που αφορούσαν μεταξύ άλλων το ότι η εταιρία δεν είχε φορολογική ενημερότητα.

Σύμφωμα με την εργολαβική σύμβαση που έφερε στο φως της δημοσιότητας το protothema.gr, η σύμβαση υπεγράφη στις 20 Μαΐου στην Τρίπολη από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και τον 48χρονο εκπρόσωπο της εταιρίας Γιάννη Κοτταρίδη.

Ο διαγωνισμός για το έργο διενεργήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 2014 και η εταιρία ανακηρύχθηκε μειοδότρια στις 21 Νοεμβρίου 2014 με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η εταιρεία έδωσε έκπτωση 38,05% με δεύτερη την εταιρεία ΤΕΜΕΡ ΑΕ που έδωσε έκπτωση 36,62% και τρίτη την ΕΡΤΕΚΑ ΑΕ με 35,76%.

Παρά το γεγονός όμως πως οι ημερομηνίες ανακήρυξης της ΔΙΑΤΜΗΣΗ ως μειοδότριας είναι προ της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ και την έναρξη της υπουργικής θητείας Φλαμπουράρη, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η σύμβαση υπεγράφη ενώ ο κ. Φλαμπουράρης ήταν κορυφαίος υπουργός και σε μια περίοδο που τα δημόσια έργα έχουν βαλτώσει.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και το γεγονός ότι ενώ ο πρώην υπουργός Επικρατείας είχε δηλώσει (ΕΡΤ) ότι έχει κλείσει την εταιρία, αυτή λειτουργεί, αναλαμβάνει έργα και ο κ. Φλαμπουράρης φέρεται να εξακολουθεί να κατέχει ποσοστό άνω του 50% της εταιρείας με έτερους μετόχους τους κ.κ. Γιάννη Κοτταρίδη και Μιχάλη Μοσχοβούδη.

Τι απαντά ο Αλ. Φλαμπουράρης

«Η ιστορία μου 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα» ανέφερε ο πρώην υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης απαντώντας στο δημοσίευμα του σσχετικά με την εταιρία του που πήρε δουλειά 3,9 εκατ. από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο κ.Φλαμπουράρης είπε ότι η εταιρεία του πήρε το έργο με διαγωνισμό, ο οποίος έγινε πριν από ένα – ενάμιση χρόνο… Κάθε Έλληνας μπορεί να έχει μετοχές σε διάφορες εταιρίες. Δεν απαγορεύεται να έχει μετοχές σε εταιρίες ούτε ο υπουργός. Εγώ έχω αποχωρήσει από την εταιρία, έκλεισα το επάγγελμα μόλις έγινα υπουργός,παρέδωσα το πτυχίο μου, το εργολαβικό πτυχίο και υπέβαλα τα χαρτιά μου για την σύνταξή μου.

Από εκεί και πέρα λασπολογίες υπάρχουν αρκετές. Δεν θέλω να ασχοληθώ με νομικές διαδικασίες. Η ιστορία μου 50 χρόνια στην Αριστερά και 40 χρόνια στο επάγγελμα είναι τέτοια, που κανείς δεν μπορεί να μου καταμαρτυρήσει απολύτως τίποτα… Όποια προσπάθεια σπίλωσης γίνεται, νομίζω ότι θα πέσει στο κενό…».

Πλήρης κάλυψη από την Κουμουνδούρου

Πλήρη κάλυψη στον Αλέκο Φλαμπουράρη για το θέμα της σύμβασης με το Δημόσιο ύψους 3,9 εκατ. ευρώ, που υπέγραψε κατασκευαστική εταιρεία, στην οποία είναι μέτοχος ο πρώην υπουργός δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιες εξηγήσεις δίνει και ο ίδιος ο κ. Φλαμπουράρης.

Την εργολαβική σύμβαση έφερε στη δημοσιότητα το «Πρώτο Θέμα».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Κουμουνδούρου σημειώνεται: «Τις τελευταίες μέρες η ναυαρχίδα του κίτρινου Τύπου, το Πρώτο Θέμα, επιδίδεται σε μια εκστρατεία διασποράς κατασκευασμένων ειδήσεων και συκοφαντίας ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του. Το συγκρότημα της παραδημοσιογραφίας, όπως και στο παρελθόν, έτσι και τώρα, συνεχίζει το ρόλο του κομιστή της διαπλοκής, σε διατεταγμένη υπηρεσία ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ.

» Οι πολίτες, όμως, έχουν και μνήμη και κρίση».