Παρουσιάσεις σε θεσμικούς επενδυτές στο Λονδίνο ξεκινούν σήμερα Τρίτη διευθυντικά στελέχη της Τράπεζας Κύπρου ενόψει της επικείμενης εξόδου της τράπεζας στις αγορές για άντληση ρευστότητας μέχρι το τέλος του έτους.

Το τελευταίο διάστημα η τράπεζα επιδιώκει να κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία της στις διεθνείς αγορές οι οποίες την ξέχασαν αφού η τελευταία φορά που άντλησε ρευστότητα από το εξωτερικό ήταν το 2008. Άλλωστε, ακόμα και τότε το έκανε περισσότερο για επικοινωνιακούς λόγους αφού η ρευστότητα της τράπεζας διαχρονικά στηριζόταν στις καταθέσεις.

Σήμερα βέβαια τα δεδομένα έχουν αλλάξει αφού μοναδικός σκοπός από την άντληση ρευστότητας στην αγορά θα είναι η περαιτέρω μείωση του ELA.

Στην τράπεζα αντιλαμβάνονται πως το εγχείρημα σίγουρα θα έχει μεγαλύτερο κόστος από το αντίστοιχο για τον ELA, ωστόσο, θεωρούν πως είναι ένα τίμημα που πρέπει να πληρώσουν στην προσπάθεια που καταβάλλεται για πλήρη επιστροφή στην ομαλότητα.

Τα τελευταία θετικά στοιχεία τόσο για το τραπεζικό σύστημα όσο και για την οικονομία ευρύτερα αναμένεται να λειτουργήσουν θετικά στην προσπάθεια που καταβάλει η τράπεζα.