• Αναζήτηση
 • Ουγγαρία: Εξευτελιστικές συνθήκες στο κέντρο προσφύγων δείχνει βίντεο

  Τις συνθήκες κάτω από τα όρια ανθρώπινης αξιοπρέπειας που επικρατούν σε κέντρο για πρόσφυγες στην Ουγγαρία δείχνει βίντεο που τραβήχτηκε προ ημερών, μετά την κατακραυγή της στάσης της ουγγρικής κυβέρνησης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η διανομή φαγητού γίνεται με τους πρόσφυγες να συνωστίζονται πάνω στα κάγκελα ενώ οι αστυνομικοί πετούν σακούλες στον αέρα…

  ΤοΒΗΜΑ Team
  Παρακαλώ περιμένετε...

  Τις συνθήκες κάτω από τα όρια ανθρώπινης αξιοπρέπειας που επικρατούν σε κέντρο για πρόσφυγες στην Ουγγαρία δείχνει βίντεο που τραβήχτηκε προ ημερών, μετά την κατακραυγή της στάσης της ουγγρικής κυβέρνησης από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

  Οι εικόνες προέρχονται από τη νύχτα Τετάρτης προς Πέμπτη στο α’ κέντρο προσφύγων του ουγγρικού Ρόσκε, στα σύνορα με τη Σερβία. Τις εικόνες κατέγραψε Αυστριακή που είχε φτάσει στο κέντρο με ομάδα που παρέδωσε φορτία τροφίμων.

  Οι πρόσφυγες που βρίσκονται στο κέντρο χωρίζονται από τους αστυνομικούς που διανέμουν το φαγητό με κάγκελα. Οι πρόσφυγες συνωστίζονται, ο ένας πάνω στον άλλον, στα κάγκελα απλώνοντας τα χέρια για μία μερίδα φαγητό.

  Οι αστυνομικοί αναγκάζονται όμως να καταφύγουν και στην παράλληλη… μέθοδο να πετάξουν τις σακούλες με το φαγητό δεξιά και αριστέρα στο πλήθος. Όσοι βρίσκονται στο πίσω μέρος, παιδιά και ενήλικες, τρέχουν από το ένα σημείο στο άλλο για να πιάσουν στον αέρα τη σακούλα.

  Ο αριθμός των προσφύγων που κινείται αυτήν την εβδομάδα στο λεγόμενο βαλκανικό διάδρομο έχει αγγίξει επίπεδα ρεκόρ.

  Κόσμος
  Σίβυλλα
  • Έντυπη έκδοση Στη σκιά του ηφαιστείου… Η χρυσόξανθη πλεξούδα με τη χαρακτηριστική πορτοκαλί κορδέλα του Hermes στο κάτω μέρος μπλέχτηκε ξαφνικά στις… μεταξένιες ψηφίδες του... ΣΙΒΥΛΛΑ
  Helios Kiosk